Mersin’de Kıraç rüzgârı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Kıraç rüzgârı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın sembolü olan Ramazan ayını, düzenlediği etkinlikler sayesinde Mersinlilere dolu dolu yaşatmaya devam ediyor.

4. Ramazan Etkinlikleri’nin 15’inci gününde, Atatürk Meydanı’nda yapılan konserde Türk müziğinin güçlü sesi Kıraç, Mersinlilerle bir araya gelerek, en güzel şarkılarını binlerce Mersinli ile hep bir ağızdan söyledi.

Ulu Camii meydanında binlerce kişinin oruçlarını açması ile başlayan etkinlikler gece boyu devam etti. Ulu Camii meydanında açılan iftar öncesinde ise vatandaşlar, ‘İftara Doğru Saz Eserleri’ ile Mehmet Beyazıt’ın seslendirdiği ‘Gönülden Dile Tasavvufi Şiirleri’ni dinlerken, Kuran-ı Kerim kıratı ile manevi bir yolculuk yaşadı.

Okunan ezan ile birlikte oruçlarını açan Mersinliler, daha sonra Feshane evlerinin bulunduğu alana geçerek eğlenceli aktivitelerin tadını çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Ramazan programı ile Mersinli vatandaşlar bu yıl da Ramazan ayını manevi bir atmosferde yaşama şansına erişirken, Ramazan akşamlarını yaşatmak adına iftar saatinden sonra hazırlanan özel programlar, birbirinden farklı ve renkli etkinlikler sayesinde vatandaşlar eğlenceli vakit geçirdi.

Ramazan ayı boyunca kurulan Amfi Tiyatro etkinlik alanında çocukları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği yarışmalar, yüz boyama etkinliği, ateşbaz gösterileri ile çocukların da doyasıya eğlenmesini sağladı.

Etkinliklerle vatandaşların unutulmaz bir Ramazan geçirmeleri sağlanırken, gecenin sonunda Kıraç sahne alarak, en sevilen şarkılarını Mersinliler ile birlikte söyledi. Binlerce kişinin katıldığı konserde vatandaşlar müziğe doydu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA