Mersin-Tarsus OSB otoyol bağlantısı bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin-Tarsus OSB otoyol bağlantısı bekliyor!


 

Binlerce insanın iş, aş kapısı olan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) yıllardır kanayan sorunu olan otoban bağlantı yolu problemi hala çözüm beklerken, sanayiciler konuyu bir kez daha Vali Çakacak’a iletti.

Mersin ekonomisinin can damarlarından biri olan MTOSB’ye günde yaklaşık 4 bin araç ile 20- 25 bin insan giriş-çıkış yapıyor. Bölgeye sadece D 400 karayoluyla ulaşılması ve yıllardır istenen otoban bağlantısının bir türlü hayata geçirilememesi firmalara büyük sıkıntı yaşatıyor.

Ülkemizde otobanın yanında kurulan OSB’lerin neredeyse tamamına yakınında otoban bağlantısı var iken, MTOSB ’de böyle bir bağlantının bulunmaması büyük bir eksiklik olarak eleştiriliyor. Bölgeye Tarsus’tan gelmek isteyenler yolunu 23 kilometre uzatarak ancak MTOSB’ye gelebiliyor. Ya da D 400 karayolunu kullanarak 24 kilometreyi 1-1,5 saatte gelebiliyor. Kayıplara neden olan bu sorunun çözümü için sanayiciler konuyu bir kez daha Vali Özdemir Çakacak’a ilettiler.

İSTİHDAM, ÜRETİM VE İHRACATIN MERKEZİ

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen MTOSB 13. Genel Kurulu’nda yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Sabri Tekli ve yeni yönetimi, Vali Çakacak’ı ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini iletti.

Sahil Valilik Makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmaya Mersin Tarsus OSB’nin, kentteki katma değerli üretimin, istihdamın ve ihracat rakamlarının daha da arttırılmasında oldukça önemli bir konumda olduğunu ifade ederek başlayan Vali Çakacak, onay aşamasında olan 3. OSB’nin kurulması ile birlikte, kısa süre içerisinde yatırımcılar tarafından değerlendirilerek, bu artışa daha da ivme kazandırılacağını belirtti.

 Sözlerini, geçmiş yönetime teşekkür ederek ve yeni yönetime çalışmalarında başarı dileyerek sürdüren Vali Özdemir Çakacak, yeni görev alan genç ve dinamik üyeleri MTOSB yönetiminde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise Vali Çakacak’a, yeni yönetim kurulu üyelerini bir bir tanıtarak başladığı konuşmasında, 3. OSB’nin kurulması ve mevcut OSB’nin otoyol bağlantısının yapılması ile ilgili çalışmaların, Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın büyük destekleriyle, tüm hızıyla sürdüğünün bilgisini verdi.

Tekli konuşmasını, Bakan Lütfi Elvan’a ve aynı zamanda müteşebbis heyeti başkanı olan Vali Özdemir Çakacak’a, MTOSB olarak yürütülen çalışmalarda verdikleri büyük desteklerden ötürü şükranlarını sunarak noktaladı.

Kabul Vali Çakacak’ın, Başkan Tekli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet ederek, sürdürülen çalışmalar ve devam eden yatırımlar ile ilgili bilgi almasının ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA