Mut’un elektrik sorunu meclis gündeminde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mut’un elektrik sorunu meclis gündeminde


 

Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mut ilçesi halkının, sıkça yaşanan ve önceden haber verilmeyen, uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduğunu belirterek yetkililerin acil önlem alması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mut ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çamak, Mut ilçesinin Pamuklu, Sarıkavak, Narlı, Çukurbağı, İbrahimli, Dereköy ve Çömelek mahalleleri başta olmak birçok mahallesinde, yılın her döneminde teknik arıza nedeniyle elektrik kesintileri yaşandığını vurguladı.

Elektrik kesintilerinin önceden haber verilmeden yapıldığını kaydeden Çamak, “Sürekli gidip gelen elektrik kesintileri yüzünden vatandaşların elektrikle çalışan aletleri arızalanmakta; bu nedenle Mut yerelinde ciddi oranda maddi zararlar yaşanmakta. Bu bölgede elektrik dağıtımını üstlenen Enerjisa yetkililerinden bu sorun hakkında bilgi almak istediğimizde, altyapının yetersiz olduğunu ve yeterli iyileştirmenin yapılması için zamana ve maddi kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Sonuç olarak Mut’un tamamında yaşayan vatandaşlar bu elektrik kesintilerinden artık bezmiş durumdalar. Bu konuda yetkililerin acil önlem almaları, önümüzdeki sıcak yaz günlerinde büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Mut’un Pamuklu, Sarıkavak, Narlı, Çukurbağı, İbrahimli, Dereköy ve Çömelek mahalleleri başta olmak üzere sıklıkla yaşanan bu elektrik kesintilerinin gerekçeleri nelerdir?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak bu bölgede sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek ve vatandaşı artık bu mağduriyetten kurtarmak için gerekli altyapı iyileştirmeleri açısından herhangi bir girişimde bulunuyor musunuz?”. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA