Dünya Bakliyat Kongresi’nde AKİB rüzgarı esecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dünya Bakliyat Kongresi’nde AKİB rüzgarı esecek


 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) üyesi bakliyatçılar, 10 – 13 Temmuz 2017 tarihlerinde Kanada’nın önemli liman ve ticaret merkezlerinden biri olan Vancouver şehrinde düzenlenecek Dünya Bakliyat Kongresi’nde boy gösterecek.

AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce yürütülmekte olan iki URGE projesi kapsamında eş zamanlı düzenlenecek ticaret heyeti organizasyonları ile AKİB üyesi bakliyat ihracatçısı 45 firma temsilcisinin Dünya Bakliyat Kongresine katılım sağlayacağını belirtti.

BAKLİYAT SEKTÖRÜNÜN GÖRECEĞİ EN BÜYÜK BULUŞMA OLACAK

Arslan, bu yıl gerçekleştirilecek Dünya Bakliyat Kongresi’nin, 2,1 milyar dolarlık bakliyat ihracatıyla dünya toplam bakliyat ihracatında yüzde 21’lik paya sahip olan Kanada’da ve dünyanın farklı kıtalarından 55 ülkenin üyesi olduğu sektörün en büyük meslek örgütü Dünya Bakliyat Konfederasyonu ile Kanada Özel Mahsuller Derneği işbirliğinde organize edildiğini söyledi.

Bu nedenle bugüne kadar bakliyat sektörünün göreceği en büyük buluşma olacağını belirten Arslan, bu büyük organizasyona, Dünya Bakliyat Konfederasyonu başkanlığını yürüten ve bu görevi Türkiye’den Mersin’den bir sektör temsilcisinin yapıyor olması nedeniyle haklı gururunu yaşadığı Hüseyin Arslan’ın ev sahipliği yapacağından dolayı da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BİNİ AŞKIN SEKTÖR TEMSİLCİSİNİ, MERSİN’DEN ARSLAN AĞIRLAYACAK

Dünya Bakliyat Konfederasyonu ve Kanada Özel Mahsuller Derneği işbirliği içerisinde sektörün uzman paydaşlarının katılımlarıyla düzenlenecek resepsiyon, 2017 yılı için sektördeki global arz, talep ve sorunların görüşüleceği sektörel oturumlar ve ikili iş görüşmeleri organizasyonları için 1000’i aşkın temsilcinin Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan tarafından ağırlanacağını belirten Mahmut Arslan, organizasyonda ayrıca farklı ülkelerden gelecek Tarım Bakanlıkları temsilcilerinin de sektöre yönelik yapacakları açıklamalarıyla katılımcıların bilgilendirileceğini belirtti.

FARKLI DİLLERDE HEP BAKLİYAT KONUŞULACAK 

Başkan Arslan, 50 ‘ye yakın ülkeden 1000’i aşkın sektör paydaşının katılım sağlayacağı kongrede, 3 gün boyunca “Gıdanın Geleceği” sloganıyla bakliyat ürünlerinin tek tek analiz edileceğini ve bir nevi gıdanın geleceğinin masaya yatırılacağını belirtti. 

Birlik tarafından ilk zamanlarda gerçekleştirilen sektörel ticaret heyetlerinin ancak 10 civarında temsilciden oluştuğunu belirten Mahmut Arslan, gelinen noktada gerçekleştirilen ticaret heyetlerinin gelinen noktada ülkemizden 11 bin km mesafedeki ülkelerin en önemli endüstri, ticaret, liman şehirlerine bile 50’ye yakın kişiden oluştuğunu ve yakalanan bu başarının önümüzdeki dönemlerde de sürdürüleceğini ifade etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA