Viranşehir Sahilinde çevre şenliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Viranşehir Sahilinde çevre şenliği


 

Mezitli Belediyesi Çevre Haftası kapsamında Viranşehir sahilinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. “En Çevreci Okul” yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilirken, AKUT’a bağlı dalgıçlar deniz içerisinde, öğrenciler ve belediye çalışanları ise sahilde temizlik yaptı.

Mezitli’de geçekleştirilen Çevre Haftası etkinlikleri şenlik havasında geçti. Mezitli Belediyesi, Akbaşlar Geri Dönüşüm ve Akasma Geri Dönüşümün ortaklaşa düzenlediği ''En Çevreci  Okul'' yarışması şubat ayında başlayarak, yaklaşık 4 ay boyunca devam etti. Okullar; elektrik tasarrufu, su tasarrufu, atık yönetimi, çevre duyarlılığı ile hijyen ve sağlık kategorilerinde değerlendirildiler.''En Çevreci  Okul'' yarışmasında birinci olan Tece Hacı Hatun Cüne İlkokulu’na bilgisayar ve yazıcı, ikinci olan Ahmet Hocaoğlu İlkokulu’na ise 3 adet bisikletin hediye edildiği etkinliklerde katılan tüm öğrencilere, uçurtma, pamuk şeker ve kitap dağıtıldı.

Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) dalgıçlarının deniz dibinde, öğrencilerin ve belediye çalışanlarının sahilde gerçekleştirdiği temizlik etkinliği sonrası Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çocuklarla uçurtma uçurdu. Yarım saat boyunca tüm Viranşehir sahil bandını taradıklarını ifade eden AKUT dalgıçları çok az miktarda çöp bulabildiklerini bu durum Mezitli’nin deniz dibinin son derece temiz olduğunu gösterdiği bilgisini verdiler. 

Çevrede oturan ve denize giren vatandaşların da destek verdiği etkinliğe katılanlar güneşin ve denizin tadını çıkardı.

“ÇEVRECİ NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Toplumda çevre bilincinin çocukluktan itibaren verilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, bu nedenle Çevre haftası etkinliklerinde öncelikli hedef kitlelerinin öğrenciler olduğunu söyledi. Mezitli’de bulunan tüm okullar arasında ''En Çevreci  Okul'' yarışmasını düzenlediklerinin bilgisini de veren Başkan Tarhan, “Birinci olan Tece Hacı Hatun Cüne İlkokulu’na bilgisayar ve yazıcı, ikinci olan Ahmet Hocaoğlu İlkokulu’na 3 adet bisiklet hediye ettik. Bunun yanında çeşitli bilgilendirme çalışmaları ve seminerler gerçekleştirdik. Yine önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Güneş Parkı Kompleksi’nde ise çevreyi kirletmeden güneş enerjisinden nasıl yararlanacaklarına dair eğitici bilgilendirme dersleri verilecek. Çevre konusunda öğrencilerimizi eğitmenin daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Çocuklar çevreci olmayı öğrensinler ve ailelerine bu konuda zorlayıcı olsunlar. Ne yazık ki Türkiye’de hala çöpleri bile ayrıştıramıyoruz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA