Kitaplar çöpe atılıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kitaplar çöpe atılıyor!


 

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Salih Yıldırım, kentte çöpe atılan kitap sayısının inanılmaz boyutlara ulaştığını açıklayarak kullanılmayan kitapların kütüphanelere ve okullara bağışlanması çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de tiyatro emekçileri kullanılmayan kitapların çöpe atılmasını engellemek için harekete geçti. Mersin Tiyatro Deneği Başkanı Salih Yıldırım, Mersin’de çöpe atılan kitap sayısının inanılmaz boyutlara ulaştığını kaydederek, kullanılmayan kitapların toplanıp kütüphanelere ulaştırmak için tiyatro emekçilerinin kitap toplama kampanyası başlattıklarını belirtti. 

“KİTAPLARI ÇÖPE ATMAYIN KÜTÜPHANELERE GÖNDERİN”

Mersin’de yaşayan vatandaşlara seslenen METİD Başkanı Salih Yıldırım, kitapları çöpe atan vatandaşlara uyarılarda bulunarak “Mersin kitap konusunda çok kötü bir yanı var. O da Mersin’deki vatandaşların kullandıkları kitapları çöpe atmasıdır. Çünkü Mersin’de çöpe atılan kitap sayısı oranı inanılmaz boyuta ulaştı. Çöpe atılan bu kitapları dolaylı yollardan geri kazanımı konusunda çalışmalarda yapıyoruz. Mersin çok ilginç bir şehir. Bir taraftan baktığınız zaman kütüphaneler kapanıyor.  Bir taraftan baktığınızda yeni kütüphane alanları oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

“AKM KÜTÜPHANESİNE KATKIMIZ OLSUN İSTİYORUZ”

Yenişehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi içine kurulan kütüphaneye topladıkları kitapları bağışlayacaklarını ifade eden Yıldırım, kullanılmayan kitapların yeniden değerlendirilmesi için, Mersinli tiyatro emekçilerinin ellerinden gelen her şeyi yaptığını kaydetti. Mersin tiyatro Derneği, bileşenleri tarafından sahnelenecek oyunlara “Bir kitap al öyle gel” kampanyası başlattıklarını ifade eden Salih Yıldırım, “Atatürk Kültür Merkezi içine kurulan kütüphane kütüphaneye kitap toplama çalışmalarına destek olmak için ilk olarak Tiyatro Keyfi’nin düzenlediği Cahide Sonku Müzikali’nde ilk kitapları topladık. Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’te kendi kitapları arasından epey bir kitap buradaki kütüphaneye bağışladı. Durum böyle olunca bizde tiyatro emekçileri olarak bunu büyütmek istedik. METİD olarak aldığımız karar neticesinde art kendi etkinliklerimizde kitap toplama kampanyasını başlatarak yeni oluşacak o kütüphaneye bir nevi bir katkımız olsun istedik” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA