Neptün İpek, Türkiye 3’ncüsü oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Neptün İpek, Türkiye 3’ncüsü oldu


 

Tarsus’ta Neptün İpek Yılmaz, Neptün gezegenini anlattığı ’Büyük Patlama’ teorisi ile Türkiye 3’üncüsü oldu.

Haber Merkezi

Mersin'in Tarsus ilçesinde doğuştan bedensel engelli 10'ncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışmasında Neptün gezegenini anlattığı 'Büyük Patlama' teorisi ile Türkiye 3'üncüsü oldu.

Erciyes Üniversitesi ve Kozmik Anafor'un birlikte düzenlediği, '2.5 Dakikada Ne Bilim' yarışması sonuçlandı. Yarışmada Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Neptün İpek Yılmaz, Erciyes Üniversitesinde düzenlenen finalde 'Büyük Patlama'  teorisini canlı anlatıp, Türkiye 3'ncüsü oldu. Yılmaz, için okuduğu okulun konferans salonunda ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Okul Müdürü Ergin Yılmazer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Okul Müdürü Yılmazer, Yılmaz'ın başarısından duyduğu mutluluğu dile getirirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı hiçbir engelin başarıya engel olmadığını gösterdiğini söyledi.

Kaymakam Ünal ise, Yılmaz'ın azim ve başarısına sosyal yaşamdan örnekler vererek, diğer öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Törende Neptün İpek Yılmaz'a çeşitli hediyeler ve ödül verildi.

Bu sırada Yılmaz'a teşekkür plaketi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, başarısından dolayı genç kızın elini öperek teşekkür etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA