Tarsus-Silifke arasında yol çilesi tekrarlanacak mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus-Silifke arasında yol çilesi tekrarlanacak mı?


 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, yaz sezonu öncesinde Ulaştırma Bakanı’na Mersin-Silifke Otoyolu’nun son durumunu ve yol çilesinin bir daha yaşanıp yaşanmayacağını sordu.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayına denk gelen Ramazan Bayramı’nda Mersin istikametinden Silifke istikametine giden binlerce sürücü trafik çilesi yaşamış, Mersin’den Kızkalesi’ne yolculuk süresi 4 saate kadar çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, yapımına yıllar önce başlanan ancak henüz tamamlanamayan Mersin- Antalya Akdeniz Sahil Yolu ile Mersin-Silifke Otoyolu’nun son durumunu gündeme getirdi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çamak, “İktidar her seçim öncesi; Mersin-Adana Karayolu’nun genişletilmesi, Mersin’den Antalya’ya kadar olan Akdeniz Sahil Yolu’nun yapımının tamamlanması ve Mersin-Silifke-Taşucu Otoyol projesinin sonuçlanacağı sözü vermektedir. Bugüne kadar ne yazık ki bu vaatler gerçekleştirilmemiştir.  Dolayısıyla yaz sezonu başladığında Mersin’e çevre illerden gelen yazlıkçıların da yol çilesi başlamaktadır. Bu durum hem Mersinlileri hem de Mersin’e gelen tüm yerli ve yabancı turistleri mağdur etmektedir. Mersin hem bir turizm kenti, hem de bir lojistik merkezi olmasına rağmen ulaşım sıkıntısından ötürü büyük problemler yaşamakta ve hak ettiği değeri görememektedir” dedi.

Milletvekili Çamak, soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “Vatandaşlarımız için çileye dönüşen Mersin-Silifke Otoyolu’nun son akıbeti nedir? Özellikle Tarsus-Silifke arasında yazlıklarına ulaşmak isteyip sıkıntı çeken vatandaşlara kısa vadede bir çözüm bulmayı düşünüyor musunuz? Otoyol projesi güzergâhında kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmadığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru değilse kaç kilometrelik kamulaştırma yapılmıştır, ne kadarı yapılamamıştır?” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA