“Tehdit ediliyor, hedef gösteriliyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Tehdit ediliyor, hedef gösteriliyoruz”


 

Mersin Onur Haftası etkinliklerine yönelik engellemeler ve baskılara tepki artıyor. Mersin 7 Renk LGBT Derneği, yetkililere; “Suça ortak olmayın!” çağrısı yaparak, göreve davet etti.

Mersin’de bu yıl Mozaik teması ile üçüncüsü gerçekleştirilmek istenen ancak bazı grupların tehdit ve baskılarına maruz kalan Onur Haftası ile ilgili gerilim sürüyor.

Organizasyonu düzenleyen kuruluşlardan olan Mersin 7 Renk LGBT Derneği, konuyla ilgili yayınladığı yazılı açıklamada, engellemelere tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bu yıl Mersin’de üçüncüsü düzenlenen Onur Haftası; homofobik, bifobik ve transfobik gruplar tarafından tehdit ediliyor, hedef gösteriliyor. Mersin Onur Haftası Milat gazetesinin nefret söylemi içeren haberinden sonra, İslami analiz internet gazetesinde de hedef gösterildi. Onur Haftası Komisyonu; Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, Beyza Piliç, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği’nin etkinlik yapacakları mekanları hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit etti.

Geçtiğimiz yıllarda Ankara’da Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’ün yasaklanması, İstanbul’da onur yürüyüşlerine polis saldırısı ve tehditler, Denizli’de onur yürüyüşünün tehdit edilmesi ve daha birçok nefret eylemi; biz LGBTİ+ları, nefret ve ayrımcılık karşıtlarını yıldırmayı hedefledi. Bu yıl da Mersin Onur Haftası’nın tehdit edilmesi ile hedeflenen bu toplumun ve dünyadaki bütün toplumların parçası olan LGBTİ+’ları yalnızlaştırmak, güçsüzleştirmek ve dışlamaktan başka bir şey değildir.

Bizler; homofobi, bifobi ve transfobiye karşı gettoları değil kentin tamamını istediğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Kentlerde, sokaklarda, mahallelerde, köylerde, yaşamın olduğu her yerde varız. Yok saymanız, dışlamanız, şiddet uygulamanız sizin ayıbınız!

Demokratik bir düzen ancak ve ancak ifade ve örgütlenme özgürlüğünün tesis edilmesiyle mümkündür. Haftaya çağrı metninde de denildiği gibi, ‘Bugün payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutarken, el konulan emeğimizin hesabını sormaya, kaderimizi başkalarının elinden almaya, geleceğimizi kendimiz tahayyül etmeye cesaret ettik. Bu cesaretimizi de; tıpkı sıkıştırıldığımız, sınırlandırıldığımız alanlarda; evde, sokakta, işyerinde, okulda yeniden filizlenen ve mozaik gibi yan yana gelerek birbirimizden aldık. Savaşa karşı barışın, korkuya karşı cesaretin, zulme karşı tüm ezilenlerin yanında dururken; başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gördük’.

“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ: SUÇA ORTAK OLMAYIN!”

Toplumsal barış ve huzuru tehdit edenler, ayrımcılık ve nefreti yaygınlaştıranlardır. Zulüm gören, yaşam hakkı elinden alınan, kentten sürülmek istenen LGBTİ+’ların kendilerini ifade edebildikleri Mersin Onur Haftası etkinliğinin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuz.

Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır. İnsan haklarına saygılı tutum alarak, barışçıl ve güven içinde bir Onur Haftası’nı gerçekleştirmemizi sağlaması gerekmektedir.

Bu şartlar altında ayrımcılığa karşı duran, temel insan haklarını savunan, eşitlik ve özgürlükten yana herkesi dayanışmaya davet ediyoruz. LGBTİ+’ların eşitlik ve özgürlük mücadelesi; bütün çeşitliliğiyle toplumun demokratikleşmesi mücadelesidir.

Biz aşağıda imzası bulunan LGBTİ+ ve insan hakları kuruluşları olarak nefrete karşı yaşamı savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiriz. Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği, Mersin Onur Haftası Komisyonu ve Mersin’de yaşayan LGBTİ+’lar yalnız değildir!

Sesimize kulak veren, özgürlük ve eşitliğin herkes için hava kadar elzem olduğunu bilen herkesi hafta boyunca bizlerle olmaya, el ele durmaya, nefrete karşı yaşamı savunmaya çağırıyoruz. Vardık, varız, var olacağız!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA