“Barış talebi yargılanamaz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Barış talebi yargılanamaz!”


 

Mersin Barış Akademisyenleri, üniversiteden ihraç edilen akademisyenlerin bugün görülecek karar duruşması için kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Kanun Hükmünde Kararname ile Mersin Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenler; Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ile Araştırma Görevlisi Esin Gülsen’in, karar duruşması Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün saat 11:30’da görülecek.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Bildirisi’ne imza atan Mertcan, Çakmaklı, Şener ve Gülsen hakkında sosyal medya paylaşımlarından dolayı dava açmış ve 2 buçuk yıldan 17 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti. Akademisyenler, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla yargılanıyor.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİN ÇAĞRISI

Mersin Barış Akademisyenleri tarafından, duruşma öncesi bir dayanışma çağrısı yapıldı. Çağrı şöyle: “11 Ocak 2016 tarihini takip eden süreçte 14 akademisyen sözleşmeleri yenilenmeyerek işsiz bırakıldı. Üç akademisyen de baskılar karşısında istifa etmek zorunda bırakıldı. Fakat bunlarla yetinilmedi ve 29 Nisan 2017 tarihli ve 689 No’lu KHK ile Mersin Üniversitesi’nde tümü ilk imzacı grubunda olan 21 akademisyen kamu görevinden men edildi ve pasaportlarına el konuldu. Ayrıca Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tüm imzacılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve imzacılarından 4’ü hakkında, tamamen ifade hürriyeti kapsamında yer alan Facebook paylaşımlarından dolayı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı çeşitli suçlardan soruşturma ve davalar açtı. Tüm demokratik kamuoyunu Mersin Üniversitesi imzacısı bu 4 arkadaşımız ile dayanışmaya, 8 Haziran’da (bugün) Mersin Adliyesi’nde çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA