Halk arazisine sahip çıkıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halk arazisine sahip çıkıyor


 

Hiç yeşil alanı olmayan Tece Deniz Mahallesi’nde bulunan toplam 70 dönüm arazinin TOKİ’ye devredilmesine bölgede yaşayan vatandaşlardan tepki geldi.

Mezitli Belediyesi’nin her Salı günü düzenlediği Halk Günü’ne gelen vatandaşlar, söz konusu arazilerin planda işlendiği gibi spor alanı ve park yapılması gerektiğini savundular.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldiği ilk haftadan başlayarak her Salı günü düzenlediği Halk Günü ilginç bir eyleme sahne oldu. Bu hafta belediye binasında gerçekleştirilen halk gününe kalabalık bir grupla gelen vatandaşlar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın gündeme getirdiği ve hiç yeşil alanı olmayan Tece Deniz Mahallesi’nde bulunan toplam 70 dönüm arazinin TOKİ’ye devredilmesine tepki gösterdiler.

“ARAZİMİZ BİZE KALSIN”

Yıllardır mahallelerine spor alanı ve park yapılması yolunda girişimde bulunduklarına vurgu yapan vatandaşlar, “Biz yeşile, parka hasret bir mahalleyiz. Olan arazilerde tarla olarak kullanılıyor. Sağolsun Başkanımız Neşet Tarhan, mahallemize yaptığı hobi bahçesi ve gönüllü evi ile küçük bir bölüm de olsa yeşil alanımız oldu. Önceki gün başkanımızın yaptığı basın açıklamasından sonra bu arazinin TOKİ’ye devredileceği ihtimalini öğrenince büyük şok yaşadık. Bu konuda başkanımızın verdiği mücadeleye destek vermek ve vatandaş olarak bizim neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dediler. Önümüzdeki süreçte bölgede örgütlenerek bir eylem takvimi belirleyecekleri bilgisini de veren vatandaşlar, başta Mersin Valisi Özdemir Çakacak olmak üzere milletvekili ve bürokratları ziyaret ederek yardım talep edeceklerini de söylediler.

“HALKIN ARAZİSİ HALKA VERİLSİN”

Vatandaşların kendi haklarına kendilerinin sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Demokratik ülkelerde vatandaşlar haklarına sahip çıkarlarsa başarılı oluyorlar. Birileri savunsun diye beklenirse başarı sağlamak mümkün değildir. Biz belediye olarak vatandaşın, kamu arazilerinin ranta açılmasına karşı çıktık ve tüm uygulamalarımızda bunu gözettik. Yine yeşil alana en çok ihtiyacı olan bu bölgede spor alanı, park ve günübirlik turizm alanı olarak plana işaretlenmiş 70 dönüm gibi bir arazinin ranta açılmasına bizim razı gelmemiz mümkün değildir. TOKİ’nin buraya konut yapması hem de TOKİ’nin kuruluş amacına aykırıdır hem de Kıyı Kenar Kanunu’na aykırıdır” şeklinde konuştu.

“YASANIN EMRİ YERİNE GETİRİLMELİ”

Bu arazi için defalarca başvuru yapmış olmamıza karşın, yetkililerden hiçbir yanıt alamadıklarını da ifade eden Başkan Tarhan, “Buraların yeşil alan yada spor alanı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sahilde sona yaklaştığımız yaya ve bisiklet yolunu bu noktaya kadar ulaştırdık. Bu arazinin yasada olduğu gibi bize tahsis edilmesini ve gerekli çevre düzenlemesini yapmak istiyoruz. Eğer yasa bunu emrettiği halde belediyemize vermek istemiyorlarsa spor tesisi yapmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devretsinler. Spor tesislerini onlar yapsın. Ama bu araziler ranta kurban edilmesin” çağrısında bulundu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA