27 yıl eşi muhtarlık yaptı şimdi bayrağı o devraldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

27 yıl eşi muhtarlık yaptı şimdi bayrağı o devraldı


 

Gazi Mahallesi’nin muhtarlık seçimini, mahallede 27 yıl boyunca muhtarlık yapan ancak geçen yıl kanserle mücadelesini kaybedip yaşamını yitiren eşi Fehime Bölek’in eşi Necdet Bölek kazandı.

GİZEM EKİCİ

Geçen hafta sonunda, Türkiye’nin kimi il ve ilçelerinde il genel meclisi üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği için ara seçimler gerçekleştirildi. Mersin’de de Yenişehir ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde muhtarlık için ara seçim yapıldı.

Mersin’in ilk, Türkiye’nin de üçüncü kadın muhtarı olan Gazi Mahallesi Muhtarı Fehime Bölek, kanser hastalığıyla mücadelesini kaybetmiş ve geçen yıl Kasım ayında 63 yaşında yaşamını yitirmişti. Merhum Fehime Bölek, Gazi Mahallesi’nde 27 yıl boyunca muhtarlık görevini ifa etmişti.

 

MUHTARLIK SEÇİMİNE İLGİ DÜŞÜK OLDU

Bölek’in yaşamını yitirmesiyle boşalan muhtarlık koltuğu için 4 Haziran 2017 Pazar günü ara seçim yapıldı. Muhtarlık seçiminde 4’ü kadın, 5’i de erkek 9 aday yarıştı. Seçim için Barbaros İlköğretim Okulu’nda Pazar günü sandık kuruldu.

Edinilen bilgilere göre seçime, mahalle sakinlerinin ilgisi çok düşük oldu. Zira 6 bin 500 civarında seçmenin olduğu mahallede, muhtar seçimi için sandık başına giden seçmen sayısının düşük kaldığı öğrenildi.

Seçim sonucunda Gazi Mahallesi Muhtarlığı’nı, mahallede 27 yıl boyunca muhtarlık yapan ancak kanserle girdiği yaşam mücadelesini kaybeden eski muhtar Fehime Bölek’in eşi Necdet Bölek kazandı. Necdet Bölek’in, muhtarlık seçimini büyük bir oy farkıyla kazandığı da edinilen bilgiler arasında.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA