İlk 500’e Mersin’den 7 firma girdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlk 500’e Mersin’den 7 firma girdi


 

Mersin’den 7 firma; İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer aldı! Bu yıl da öne çıkan sektör tarım oldu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Türkiye’nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu açıklandı. 2015 yılında 6 firma ile listede yer alan Mersin’den bu yıl 7 firma adını listeye yazdırdı. Bu yıl da öne çıkan sektör tarım oldu.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “İş dünyası olarak İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı İSO 500 listelerini önemsiyor ve motive edici buluyoruz” dedi.

GIDA FİRMALARI ÖNCÜ

Aşut’un konuyla ilgili demeci şöyle: “İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı İSO ilk 500 listesinde bu yıl Mersin’den 7 firmamızın yer aldığını görmek umut verici ancak yeterli değil. Bu firmaların sektörel yoğunluklarına bakıldığında tabloda bir değişim olmadığını, önceki yıllarda olduğu gibi gıda firmalarının öne çıktığını görüyoruz.

Tarım ve gıda sektörü elbette çok önemli ve bu önem dünya döndükçe artarak sürecek ancak bizim hedefimiz bu sektörlerimize teknoloji yoğun, ar-ge, inovasyon temelli, orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretim yapan sanayi kuruluşlarımızı da dahil edebilmek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak dün olduğu gibi bugün de hedefimiz tüm KOBİ’lerimizi ortaklık kültürüne, ar-ge ve inovasyona, markalaşmaya yönlendirebilmek. İSO 500’e giren firma sayımızın her geçen yıl artarak devam etmesi de bu vizyonun bir sonucu.

“ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE YENİ BİR HEDEFİMİZ DAHA BULUNMAKTA. SANAYİ 4.0”

Projelerimizi, kentimizdeki firmalarımızı, KOBİ’lerimizi Sanayi 4.0’a hazırlama hedefiyle sürdürüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda İSO 500 listesindeki firma sayımız artmayla kalmayacak teknoloji temelli üretimlerimizle, elektriksiz fabrikalarımızla listelerdeki yerimizi alacağız. Ben bu vesileyle İSO 500 listelerine giren tüm Mersin firmalarımızı kutluyorum. Onlar Mersin ekonomisinin rol modelleridir.”

İSO ilk 500’e giren Mersin firmaları şöyle:

Çimsa Çimento San ve Tic. A.Ş (88’inci sırada)

Başhan Tarımsal Ürünler Pazarlama San ve Dış Tic. A.Ş (168’inci sırada)

Aves Enerji Yaş ve Gıda Sanayi A.Ş (228’inci sırada)

Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti (237’nci sırada)

Arbel Bakliyat Hububat San ve Tic. A.Ş (257’nci sırada)

Durum Gıda (370’inci sıradan giriş yaptı)

Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San ve Tic. A.Ş (409’uncu sırada) (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA