Atatürk Kültür Merkezi’ne kütüphane kuruluyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk Kültür Merkezi’ne kütüphane kuruluyor


 

Yenişehir Belediyesi kentin en önemli kültür merkezlerinden biri olan Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nin içine kütüphane kurulması için harekete geçti.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye'nin en büyük kültür merkezlerinden biri olan Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bir kültür kompleksine dönüşmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 13.Cadde üzerinde 28 bin metrekare alana inşa edilen ve 22 bin metrekare kapalı alanı ile kültür-sanat etkinlikler ile eğitim atölyelerine ev sahipliği yapan Yenişehir AKM’ye şimdi bir de kütüphane ekleniyor.

“SATIN ALMA YOLUNA GİTSEYDİK 1 YILI BULURDU”

Yenişehir Belediyesi olarak Atatürk Kütür Merkezi içinde kurmak istedikleri kütüphane ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, “Merkezin içerisine kütüphane yapma fikri sonradan gelişti. Bu kütüphaneyi yavaş yavaş büyütmeye çalışıyoruz. Kütüphane için ilk etapta belirli yazarların kitaplarını satın almayı düşündük ancak bu yol ile kütüphanenin ancak bir yılda faaliyete geçeceğini belirledik. Sonra farklı bir yol izlemeye başladık. Şuanda bu kütüphane için kendimiz kitap topluyoruz. Kurumların vatandaşların yapmak istedikleri kitap bağışlarını kabul ediyoruz. Eğer ileride kütüphane için gerek kalırsa eksik olacak olan kitapları belediye olarak satın alıp oraya koyabiliriz. Çünkü başlattığımız kütüphane çalışmasını yavaş yavaş büyütüyoruz. Şuanda da topladığımız kitap sayısı bin 500’ü buldu. 150’ye yakın kitabı da bizzat ben verdim. Eğer kütüphaneye kitap bağışlamak isteyen vatandaşlarımız olursa onları kabul edebiliriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA