“AKP nükleeri bırak zehirli atığı çöz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP nükleeri bırak zehirli atığı çöz”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası ile ilgili yayınladığı mesajda; doğayı koruma çağrısı yaptı.

"Dünyamız küresel ısınmanın getirdiği iklim değişiklikleri ve sonuçlarının olumsuz etkilerini her geçen gün yaşamaya devam ediyor” diyen Atıcı, “Her ne kadar gelişmiş ülkelerin çevre bilincini oluşturmaya yönelik çabaları sürse de, benzer çabalar maalesef ülkemizde gösterilmemektedir. AKP’nin çevreyi katleden anlayışının ürünü olan HES ve termik santral projeleri, yeni maden alanları açma girişimleri nedeniyle ülkemizin benzersiz güzellikleri talan edilmiştir. Gece yarısı operasyonu ile değiştirilen yasalarla, yeşil alanlar birer birer imara açılarak betonlaştırma politikalarının önü açılmaktadır.

Son günlerde kamuoyunda tartışılmaya devam eden zeytinlikler de benzer politikanın bir ürünüdür. ‘Sanayileşme’ adı altında zeytinliklerin yok edilmesi için hazırlanan yasa teklifi kısa bir süre içinde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacaktır. Bizler de bu görüşmeler sırasında doğaya ve çevreye sahip çıkma adına karşı duruşlarımızı etkili bir şekilde ifade etmeye devam edeceğiz.

“NÜKLEERİ BIRAKIN, ZEHİRLİ ATIĞI ÇÖZÜN”

AKP iktidarının uyguladığı çevre düşmanı politikalar Mersin'de de etkisini göstermektedir. Gelişmiş ülkelerin kötü tecrübelerinin etkisiyle kullanmaktan vazgeçtiği nükleer santral projesinde bu kadar ısrarcı olmak tam anlamıyla ‘Ben yaptım, oldu’ politikasının en önemli göstergesidir. Yine benzer şekilde kısa bir süre önce Akdeniz ilçesinde ortaya çıkan zehirli krom atığı tehlikesi halen devam etmektedir. Yetkililere yaptığımız tüm uyarılara rağmen bu konuda halen gerçekçi bir çözüme henüz ulaşılamadı.

AKP iktidarının çevre düşmanı bu ve benzer politikaları ile mücadelemiz her zeminde sürecek. Daha yaşanabilir bir çevre için halkımızın tüm taleplerinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA