KHK ihraçları protesto edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KHK ihraçları protesto edildi!


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni emekçiler, her hafta olduğu gibi bu hafta sonu da bir araya gelerek Kanun Hükmünde Kararnameler yoluyla (KHK) ihraç edilen emekçilerin işlerine geri dönmesini talep etti.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun, KHK ihraçları ve OHAL’e karşı başlattığı eylemler dizisi devam ediyor. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform bileşeni emekçiler, “OHAL, KHK ve İhraçlara Hayır. İşimizi geri istiyoruz, Semih Özakça ve Nuriye Gülmen Serbest Bırakılsın” pankartı taşıdı.

“GÜLMEN VE ÖZAKÇA SERBEST BIRAKILSIN”

KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak okudu. Solak, konuşmasında Gezi Parkı direnişinin 4’üncü yılı olduğunun altını çizdi ve “Gezi ilk günkü coşkusuyla devam ediyor” dedi. 15 Temmuz sonrasında çok sayıda emekçinin haksız ve hukuksuz bir biçimde işten atıldığını kaydeden Solak, şöyle konuştu: “Bizler bu ülkenin onurlu yurttaşları olarak dün olduğu gibi her türlü darbenin karşısında durduk, durmaya da devam ediyoruz. Ancak mağdur olan, ihraç edilen açığa alınan, açlıkla terbiye edilmeye çalışılan yine bizler olduk. KESK olarak diyoruz ki, OHAL bir an önce kaldırılsın. KHK’ler iptal edilsin. Ekmeği ve onuru için açlık grevindeyken tutuklanan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça derhal serbest bırakılsın.”

Açıklamanın sonunda; Nuriye Gülmen’in platforma gönderdiği mektup okundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA