Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Akdeniz’in borcu 177 milyon TL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Akdeniz’in borcu 177 milyon TL


 

Akdeniz ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen Akdeniz İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, göreve geldiği 5,5 ayı değerlendirdi. Belediyenin, geçen dönemden kalan borcunun 177 milyon TL olduğunu söyleyen Aktaş, “Açık ve fazlalık birlikte ele alındığında 9 milyon

Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir toplantı düzenledi. Gazipaşa Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya muhtarlar ve vatandaşların yanı sıra kaymakamlık ve belediye yöneticileri, ilçe emniyet ve jandarma yetkilileri ile müdürler katıldı. Muhtarların görüş ve önerilerini almak istediğini ifade eden Aktaş, devletin imkânları ölçüsünde hem yerel hem de genel hizmetlere ilişkin sorunları belirlemek ve çözüme kavuşturmak istediklerini vurguladı. Vatandaşlarla haftalık geziler düzenleyerek, mahallelerde bir araya geleceklerinin bilgisini de veren Aktaş, muhtarlara yönelik geçen aylarda düzenlenen gezilerden verim aldıklarını ve birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

HER İLÇEYE SPOR ALANI KAZANDIRILACAK

Kentin tamamını ilgilendiren sorunlarla ilgili görüş belirten muhtarlar, aynı zamanda yeni park ve yeşil alanlar, parklara kamera sistemleri, taziye evi, spor sahaları, numarataj eksiklikleri, tarım arazileri yollarının iyileştirilmesi gibi kendi mahallelerine özgü taleplerini dile getirme olanağı buldu. Muhtarların taleplerini dinleyen ve not alan Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, “Göreve geldiğimiz günden itibaren birçok projeyi hayata geçirmeye çalıştık. Bu projeler arasında halen yapımı devam eden parklar ve kültür evleri var. Kısa zaman içinde Engelli Parkı yapımını gerçekleştirdik. Parklar konusunda da bir hedefimiz var. İlçemizde parkı olmayan hiçbir mahalle bırakmayacağız. İlçemize yeni spor alanları da kazandıracağız. Yine bir çalışma başlattık, camilerimizin düzenli bir şekilde temizliğini yapıyoruz.” dedi.

“5 BUÇUK AYDA 9 MİLYON 730 BİN 911 TL TASARRUF SAĞLADIK”

Konuşmasında, geçen dönemden kalan toplam borcun 177 milyon TL olduğunu kaydeden Aktaş, “Belediyeye biriken vergi ve sigorta borçlarını ödedik. Belediye olarak önceliğimiz israfı önlemek ve gelir kaynaklarının önünü açmak olmuştur. Bu çalışmalar sonucu bütçemiz; 2016 yılının ilk 5 aylık döneminde bütçe 4 milyon 302 bin 439 TL açık vermişken, 2017 yılının ilk 5 ayında 5 milyon 428 bin 472 TL fazla verilmiştir. Açık ve fazlalık beraber değerlendirildiğinde 9 milyon 730 bin 911 TL’lik tasarruf sağlanmıştır” dedi.

“HACİZLER KALDIRILDI, BORÇLAR ÖDENİYOR”

Akdeniz Belediyesinin 5 buçuk ayda geldiği noktayı rakamlarla anlatarak sözlerine devam eden Hamdi Bilge Aktaş; “16 Aralık 2016 tarihinde müteahhit firmalara ve küçük esnafa 7 milyon TL civarında borç devir alınmış. Bu borç 31 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla ödenerek sıfırlanmıştır. SGK ve vergi borçları toplam yapılandırılmış hali 130 milyon TL civarında olup 144 ay yapılandırılmış ve ilk 4 taksiti ödenmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 28 milyon TL borç olup, bu borç da 144 ay yapılandırılmış olup ilk 4 taksiti ödenmiştir. Taşeron işçilerin maaşları da düzenli şekilde ödenmektedir” dedi.

“AKDENİZ'İ ÖRNEK BİR İLÇE HALİNE GETİRECEĞİZ”

Belediye çalışmalarının yanı sıra Akdeniz’de kentsel dönüşüm projesinin startını da verdiklerini kaydeden Aktaş, “Gerek kent merkezinde, gerekse mahallelerde büyük sıkıntılar var. İhtiyaç duyulan mahallelerdeki kentsel dönüşüm konusu çözüme kavuşmadan altyapının, elektrik, doğalgaz şebekelerinin sağlıklı bir biçimde tesis edilmesi mümkün değildir. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak, Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder. Bunu yanı sıra asfalt ve kaldırım çalışmalarımızda aksama olmadığı sürece yaz sonunda bitecek. İmkânlar ölçüsünde arazı yollarında da çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA