“Büyükşehir Belediyesi ekmeğimiz ile oynuyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Büyükşehir Belediyesi ekmeğimiz ile oynuyor”


 

Son bir haftada iki dükkanın kapatıldığı Ulu Çarşı esnafından Büyükşehir Belediyesi’ne tepki: “Arkada iftar yapıyor, ön tarafta ise ekmeğimizle oynanıyor”

M. NABİ BATUK – HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ulu Çarşı içindeki bazı işyerleri arasında iki yıldır devam eden kira sözleşmesi yenileme süreci yargıya taşınmasına rağmen çözülemeyince, gerilim tırmandı. 

Çoğunluğu kuyumcudan oluşan 15 dükkan için kira sözleşmeleri sürmesine rağmen tahliye isteyen Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlığa müracaat ederek destek istedi. Kaymakamlık ekiplerinin dükkan sahiplerine giderek, “Boşlatın” demesi ise gerilimi tırmandırdı.

Konu ki sene önce yargıya taşınmasına ve dava süreci sürmesine rağmen son bir haftada iki dükkana birden mühür vurulması gerilimi tırmandırdı. Dün bir kuyumcu dükkanının mühürlenerek kapatılmasına kepenk kapatarak tepki gösteren esnaf, Büyükşehir Belediyesi’ne “Dükkanlarımızı geri istiyoruz” diyerek seslendi.

Mersin Kuyumcular Odası Başkanı Hüseyin Kartaper de eyleme destek vererek, belediyenin kiralara yüzde yüz zam yapılmak ve dükkanların ihale yoluyla kiraya verilmek istendiği söyledi. Karteper, “Bu iş çözülmez ise kentteki tüm kuyumcular olarak birleşip dükkanlarımızı açmama eylemi yapacağız” dedi.

Çarşı esnaflarından Ferhat Beştaş ise “Arkada iftar yapıyor, ön tarafta ise ekmeğimizle oynanıyor” diyerek tepki gösterdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA