Başkan Koçak bu işin takipçisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Koçak bu işin takipçisi!


 

Mersin’in yıllardır hayalini kurduğu Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar hızlandı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Koçak, Ankara’ya çıkarma yaparak, projenin takipçisi oldu!

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak, kentin umutla beklediği projelerin hayata geçmesi adına girişimlerini sürdürüyor.

Başkan Koçak, Ekonomi Bakanlığı’nın ardından, kurulma çalışmaları devam eden Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili olarak bu kez Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görüşmelerde bulundu.

Bakanlıkta, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım ile birebir görüşen Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

“4 MEVSİM ÜRÜN ALINABİLİCEK”

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesiyle birlikte dört mevsim boyunca ürün alınabilen Tarsus’ta üretilen sebze ve meyvelerin işlenebilmesi için tesisler açılacağını ifade eden Başkan Koçak, projenin içeriği ile ilgili olarak bilgi verdi.

Başkan H. Ruhi Koçak, “Planlanan proje kapsamında kurulması planlanan sanayi tesisleri arasında Salamura Zeytin ve Zeytin Yağı Üretimi, Meyve İşleme ve Depolama Tesisi, Gıda Ambalaj Ürünleri İmalatı, Yem Üretimi, Un Üretimi, Kuruyemiş, Helva, Lokum Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Yaş Sebze ve Meyve Paketleme, Hazır Gıda ve Konserve Üretimi, Bitkisel Sıvı yağ ve Katı yağ Üretimi, Toplu Yemek ve Catering Hizmetleri, Konsantre Gıda Maddeleri ve Püre Üretimi, Bakliyat, Hububat eleme işleme ve Paketleme Tesisleri, Konserve ve Turşu Üretimi yer almaktadır.  Planlanan projenin gerçekleştirilmesi durumunda zengin toprağa sahip bölgemizde üretilen bitkisel ve hayvansal ürünler işlenerek ülke ekonomisine katkıda bulunulacaktır” şeklinde konuştu.

Olumlu geçen görüşmeler sırasında Başkan Koçak; Daire Başkanı Soner Erkek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Sanayi Bölgeleri Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım’la görüş alış-verişinde bulunup, proje konusunda destek istedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA