Kısa dönem erler yemin etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kısa dönem erler yemin etti


 

Mersin’de 367. Kısa Dönem Erler, düzenlenen törenle ant içerek, yeni görev yerlerine uğurlandılar.

Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığında gerçekleşen törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, askeri ve mülki erkan, il protokol üyeleri, kısa dönem erler, asker aileleri ve yakınları da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören 367. Kısa Dönem Erlerin Ant içmesiyle başlayan törende Vali Özdemir Çakacak bir konuşma yaptı. Konuşmasına şehit askerleri anan Çakacak, vatan hizmetinin hem ödev hem de hak olduğuna dikkat çekti.

Yükümlülüğü bulunan her Türk ferdinin askerlik görevini büyük bir coşkuyla yerine getirdiğini bildiren Özdemir Çakacak; milletin de evlatlarını; bayrama uğurlar gibi askere uğurladığını söyledi.

Kısa dönem erlere de seslenen Vali Çakacak, onlardan suç ve suçluyla mücadeleyi kararlılık ve tarafsızlık ilkeleriyle yerine getirmelerini istedi. Vali Çakacak, erlerin eğitimlerinde emeği geçen askeri personele teşekkür ederek, ailelerine de şükranlarını sundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ise; kısa dönem erlerin anne ve babalarına seslendi. Albay Kanat, “Sevinçle uğurladığınız ve şu an dimdik, vakur bir şekilde karşınızda duran evlatlarınızın, kutsal yemin töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kısa Dönem Erler adına konuşan Er Çağlar Doğu ise vatan hizmetinde her türlü görevi ifa etmeye hazır olduklarının altını çizerek, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve cumhuriyeti tüm iç ve dış düşmanlardan koruma kararlılığında olduklarını söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Birliğe ilk katılan Kısa Dönem Er Ömer Faruk İğidir’in yaş kütüğüne plaket çakması ve ödülünü Vali Özdemir Çakacak’ın elinden almasının ardından Jandarma Marşı okundu ve erler tören geçişi yaptı.

Ant İçme Töreni erlerin aileleriyle bir araya gelerek kucaklaşması ve görev yerlerine yolcu edilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA