MEÜ Konservatuvar öğrencilerine ödül yağdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ Konservatuvar öğrencilerine ödül yağdı


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri çeşitli yarışmalarda kazandıkları ödüller ile kentin gururu oldu. Uluslararası Ana Chumachenco Keman Yarışması’nda birincilik ödülü Devlet Konservatuvarı öğrencisi Sofiko Tchumburidze’ye verildi.

Dünyaca ünlü keman solistlerinin hocası olarak anılan Ana Chumachenco adına bu yıl birincisi düzenlenen yarışma, 23 Nisan 2017 tarihinde Almanya’nın Starnberger şehrinde gerçekleştirildi. Solist adaylarını ünlü keman eğitmeni Ana Chumachenco’nun bizzat seçtiği yarışmada birincilik ödülü, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı keman sanat dalı eğitmenlerinden Lili Tchumburidze’nin öğrencisi Sofiko Tchumburidze’ye verildi.

ULUSLARARASI PİYANO YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLLERİ

Devlet Konservatuvarı öğrencilerine bir ödül de Uluslararası Klasik Müzik Yarışması'ndan geldi. Gürcistan tarafından Side'de 2-9 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya; Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Ladviya, Litvanya ve Kırgızstan’dan sanatçı adayları katıldı. Yarışmada; üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Piyano eğitmenlerinden Marina Jincharadze’nin öğrencilerinden Yahya Azimoğlu birincilik, Yeliz Böllü ise üçüncülük ödülü aldı. Piyano eğitmeni Marina Jincharadze de başarı belgesiyle  ödüllendirildi.

MÜZİK YARIŞMASI'NDA İLK 3 DERECE KONSERVATUVARIN

Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Gitar Bölümü'nde öğrenim gören öğrencilerimiz de 3. Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması'nda ilk üç dereceyi aldı. Öğrencilerimiz Barkan Canbolat, Can Cihat, Defne Çimen, Nihat İlhan, Hüseyin Mert Kaya ve Bora Özer, eğitmenleri Can Erdoğan'ın katkılarıyla, yarışmanın elemelerini geçerek finale yükseldi. Genç gitaristler, 27 Mayıs'ta İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleşen final aşamasında hünerlerini kalabalık bir dinleyici ve saygın bir jüri önünde sergilediler. Barkan Canbolat hem halk oylaması hem de jüri oylaması kategorilerinde birinci olarak iki büyük ödülün sahibi olurken Nihat İlhan ikinci, Can Cihat ve Bora Özer üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ayrıca Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, en çok yarışmacıyı finale yükselten kurum olarak başarı ödülü aldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA