Düşene bir tekme de TFF’den | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Düşene bir tekme de TFF’den


 

TFF 1. Lige veda eden Mersin İdman Yurdu (MİY), son cezasını da aldı. MİY’in, ligin son maçında, taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürata yaptığı itirazı kabul görmedi.

ALİ ŞANLI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi sitesinden yaptığı duyuru ile kulübün ceza aldığını açıkladı. Kararla birlikte kulübe toplam 70 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca, güney kale arkası alt ve kapalı tribün VİP alt G1 bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kartları iptal edildi.

Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü'nün, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), 25 Mayıs 2017 tarih ve E.2016-2017/1069 - K.2016-2017/1258 sayılı kararına itirazı incelendiği belirtilen TFF açıklamasında, “Yapılan müzakere neticesinde;  Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca 40 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verildi” denildi.

“ÇİRKİN TEZAHÜRAT NEDENİYLE BİLETLER DE BLOKE EDİLDİ”

Açıklamada ayrıca, “ Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 53/3. ve 53/4. maddeleri uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Güney Kale Arkası Alt E1 ve Kapalı Tribün VIP Alt G1 bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verildiği” belirtildi.

Federasyonun kararının devamında, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü'nün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT'nin 52/2. maddesi uyarınca 30 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasını oybirliği ile onandı” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA