“AK Parti’de yorgunluk değil yozlaşma var" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AK Parti’de yorgunluk değil yozlaşma var"


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1044 gün sonra döndüğü AKP Grup toplantısında bir kez daha partide bir “metal yorgunluğu” olduğunu belirterek, kimi değişikliklerin ve hatta kongre sonrası işaret edilen AKP içinde bir “tasfiye” sürecinin işaretini verdi.

Kenan Kırkaya'nın Dihaber'de yer alan haberine göre Erdoğan’ın AKP için ifade ettiği “metal yorgunluk”, iki açıdan değerlendiriliyor. Birincisi, gittikçe toplumla bağın kopması ve örgütlerin kendi içlerine kapanarak iktidara ulaşmak üzerinde motivasyonuna işaret edildiği ifade ediliyor. İkincisi de AKP çevrelerinde dile getirilen, “yorgunluk” olarak nitelendiriliyor.

Erdoğan AKP’deki “metal yorgunluğu” en fazla referandum sürecinde hissetti. Şaibeli oy sonuçlarına rağmen AKP-MHP bloğunun yaşadığı oy kaybı, MHP tabanındaki “Hayıra” kayma olarak nitelendirilse de, AKP tabanında ciddi bir oy kaybı yaşandı. Özellikle referandum sürecinde AKP örgütlerinin gönülsüzlüğü, çalışmaması, sahaya inmemeleri Erdoğan tarafından ciddi şekilde eleştirilmişti. Kimileri bu durumu sisteme karşı olan kafa karışıklığına bağlarken, kimileri de adaylık seçiminin olmaması, kimi belediye başkanlarının sistem değişikliği yaşandığında kendi geleceklerini garantide görmemesine bağladı.

“AKP’DE BİR DEĞİŞİM YAŞANMASI MÜMKÜN DEĞİL”

AKP’yi yakından tanıyan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, “metal yorgunluk” kavramı ile işaret edilenin, “AK Parti’de iktidardan istifade etmek isteyen grupların bir biriyle yarışmasını, iç iktidar kavgası ve bunun yarattığı rehavet” olduğunu söyledi. Ancak Fırat, bunun üzerinden AKP’de bir değişimin yaşanmasının mümkün olmadığını da belirterek, “Değişim mümkün değil, Bakanlar Kurulu’nda da çok büyük bir değişim beklemiyorum. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bana göre erken seçime hazırlanıyor. Bana göre sonbaharda hem Meclis hem de cumhurbaşkanlığı için erken seçim olacak” diye konuştu. Fırat, Erdoğan’ın neden 2019’a kadar beklemeyeceğini de, “Çünkü Erdoğan’ın ısrarla hayata geçirmeye çalıştığı sistem daha oturmadan işlemeden iki yıl daha beklemeye tahammülü yok. Bir an önce bütün değişikliklerle bu süreci hayata geçirmek istiyor” dedi.

“YORGUNLUK YOK DEĞİL YOZLAŞMA VAR”

Milletvekili Fırat, AKP’de yaşananları “metal yorgunluk” kavramının karşılamadığının altını çizerek, “Metal yorgunluk yaşananları ifade etmeye yetmiyor. AK Parti’de bir yorgunluk değil, yozlaşma var. Bu yozlaşmanın nedenleri de apaçık ortada” diye konuştu. Bu tür değerlendirmelerin yanı sıra, aynı zamanda AKP içerisinde referandumun da faturasının çıkarılacağı, kimi çevrelerin tasfiye edileceğine yönelik beklentiler oluştu. Hatta AKP’ye yakın kesimler, kimi AKP belediyelerine kayyım atanabileceğini dile getiriyor. Mütedeyyin kesimde tanınan Ömer Faruk Gergerlioğlu, tasfiyenin yaşanacağını düşünmekle birlikte bunun Erbakan’ın deyimi ile “pansuman tedbir” anlamına geleceğini belirtiyor ve sorunu çözmeyeceğini düşünüyor. Gergerlioğlu, “Sorunun aslına değmeden 3-5 kelle almakla sorunu çözmeye çalışıyorlar. Sanırım bir tasfiye yaşanacak, metal yorgunluğun çözümünün bulunduğu sanılacak. Bu çözüm değil çünkü mesele 3-5 insanla ilgili bir mesele değil. Bir anlayış meselesi ve AKP’nin geldiği yerle ilgili bir mesele. Mesele 3-5 kişi ile sağlanmış olsaydı şimdiye kadar bir çözüm sağlanmış olurdu. AKP gittikçe daha kötüye giden bir parti. AKP içinde ciddi bir rant kavgası var. Herkes bir birinin kuyusunu kazmakla uğraşıyor. Güç, iktidar menfaat elde etmeye çalışanlar arasında gruplar arası çatışma var” şeklinde konuştu. Gergerlioğlu’nun “metal yorgunluk” kavramına ilişkin düşünceleri de Dengir Fırat’ın sözlerine yakın ve Gergerlioğlu şöyle diyor: “Metal yorgunluk ilginç ve önemli bir deyimdir. Uzun süredir AKP’de devam eden çürüme ve yozlaşma olduğunu söylüyorduk. Erdoğan bunu kendi diliyle metal yorgunluk olarak ifade etmiş. Bunu kibarlaştırmış. Bu söz AKP’nin demokrasiden uzaklaşma, rantın ve karın ön planda çıkması, çıkar ve iltimasın ön planda olduğunu gösteriyor. Artık AKP’nin yavaş yavaş bu halkın isteklerinden uzaklaştığı beli bir kesimin isteklerini yerine getirdiğini, bir rant partisi haline geldiğinin ifadesidir.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA