Mersinli sanayiciler Sabri Tekli dedi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli sanayiciler Sabri Tekli dedi


 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonrasında 67 oya karşılık 116 oy alan Sabri Tekli’nin listesi seçimi kazandı.

MTOSB Genel Kurulu sona erdi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurula, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akar Tülücü seçildi.

“OSB’NİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEK GÖREVİMİZ”

Genel Kurul’un açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, kent ekonomisinin gelişmesi için sanayinin gelişmesinin önemine dikkat çekti. Özellikle sanayinin gelişmesinde teknolojinin gücüne değinen Aşut, “Teknolojinin üretimi ve ekonominin yönünü belirlediği günümüzde OSB yönetimlerinin, sanayiciden birkaç adım önde olması gerekiyor. Yönlendiren olması gerekiyor. Zaman zaman kendi içimize fazla dönüyoruz ve dışımızdaki dünyayı unutuyoruz. Bu anlamda bilgi, önümüzü açacak tek silahımızdır. Burada üretiyoruz;  buradan ekmek yiyoruz. O halde OSB’mizin kalitesini yükseltmek de hepimizin görevidir” dedi.

Üreten bir kent olabilmek için tarımın tek başına yeterli olmayacağına dikkat çeken Aşut, sadece küçük sanayi mantığının da üreten bir kent olmada yetersiz kalacağını söyledi. Gerçekten katma değerli ürün üreten, istihdam yaratan ve ihracatla gerçek zenginliği yaratan bir sanayi kenti olmak için OSB’nin Mersin için elzem olduğunu vurgulayan Aşut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizden önceki değerli büyüklerimizin katkılarıyla, ilimizin sanayisinin gelişmesi adına bu ihtiyaç görüldü ve 1976 yılında Mersin-Tarsus OSB’sinin kuruluşunun adımları, Mersin ve Tarsus Odalarının, dönemin yerel yönetimlerinin ve valiliğinin çabaları ile atıldı. Ne mutluyuz ki, birçoğumuz bu sürecin başından sonuna veya çeşitli aşamalarının içinde olma şansını elde ettik. Bu süreçte MTSO olarak sanayimizi ve sanayicimizi asla ihmal etmedik, ikinci planda bırakmadık. Bir sanayici Oda Başkanı ve geçmiş dönemlerde Mersin-Tarsus OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmış bir kardeşiniz olarak, bugün üzerinde üretim yaptığımız bu çorak ve atıl toprakların katma değer üreten yerlere dönüşmesinde adım adım çalıştık, birlikte emek verdik.

“MTOSB, BİZİM İÇİN OKUL OLDU”

Firma olarak; burada büyüdük, burada ihracatı öğrendik. Burada küresel ekonominin ne olduğunu, Ar-Ge’nin önemini, kurumsallaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Bu anlamda Mersin-Tarsus OSB, kurulduğundan bu yana bizim için gerçekten bir okul oldu.

Kuruluşundan bu güne emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bir çok isim var ama bazı isimler var ki, anmadan geçemeyeceğim. Ertuğrul Karaoğuz’u, İbrahim Değer’i, Kadri Şaman’ı, anmadan geçemeyeceğim. Okan Merzeci ve Burhanettin Kocamaz’ın gösterdiği yerel yönetim vizyonunu dile getirmeden geçemeyeceğim.

Geçmiş dönem Oda Başkanlarımızı; özellikle, Ahmet Uyar’ı ve Teoman Sungur’u Kamu otoritesi adına bu vizyonu gösteren dönemin Valisi Sayın Şenol Engin’i anmadan geçemeyeceğim. Bizleri yetiştiren tüm ağabeylerimizi minnetle anıyoruz…

1976’da atılan bu adımla, 1985’te kurulan Müteşebbis Heyetiyle, 1992’de yer seçimiyle,

1994’te başlayan inşaatıyla, 1997’de belirlenen genişleme alanıyla, tüm bu süreçlerde emek veren insanlara yaptığımız bu teşekkür bir vefa borcudur.

“KISIR ÇEKİŞMELERLE KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Ayrışmak kolaydır, önemli olan birlik olmaktır. Yapmak zordur, ama yıkmak kolaydır. Bizlerin yılların emeğinin sonucu olan bu değeri, daha da ileriye taşımak gibi bir sorumluluğumuz vardır ve bunun yolu birlik ve beraberliktir. Kısır çekişmelerle kaybedecek zamanımız yok. Basit kavgalarla yeni yüzyılın imalat devrimini, üretim devrimini ıskalamamalıyız. Dünya Sanayi 4.0ı gerçekleştirirken bizler seyreden konumunda olamayız.

Organize Sanayi Bölgesi bir değerimizdir. İçindeki Meslek Lisemiz diğer değerimizdir.

“SANAYİYİ GELİŞTİRECEK GERÇEK GÜÇ İNSAN KAYNAĞIDIR”

Sanayimizi geliştirecek gerçek güç insan kaynağıdır ve bu okul bize bu vasıflı kaynağı yetiştirmek zorundadır. Sanayicimizin emeği ile kurulan bu okulun müfredatı,  Mersin-Tarsus OSB’sindeki firmaların ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmelidir. Bu anlamda bu okul en az kendi işletmelerimiz kadar önemlidir.

1/100.000’lik planlar bugüne kadar sanayimizin önünde bir engel oldu ama inşallah bunu da aşacağız. Büyük değerlerimiz ve alt yapılarımız var. Limanımız, lojistik gücümüz, Serbest Bölgemiz, etkin hava, deniz, kara yolumuz var. Bunlarla bölgemiz Türkiye’nin üretim anlamında yeni Marmara’sı olma yolunda ilerlemektedir. Bence en önemli eksiğimiz profesyonel anlamda yetişmiş endüstri çalışanıdır. İşte bundan dolayı, özellikle OSB içinde bulunan ve kuruluşunda büyük emeğimiz olan meslek lisemizden elimizi çekmemeliyiz. Bu eğitim kurumlarının; Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve devrimlerinin ruhunu anlayan, laik ve vatansever gençler yetiştirmesi adına daha çok çaba göstermeliyiz. Çünkü vatanını ve milletini seven her işini doğru yapar, güzel yapar.

“EKONOMİNİN YÖNÜNÜ TEKNOLOJİ ÜRETİMİ BELİRLİYOR”

Teknolojinin üretiminin ekonominin yönünü belirlediği günümüzde, OSB yönetimlerinin, sanayiciden birkaç adım önde olması gerekiyor. Yönlendiren olması gerekiyor. Zaman zaman kendi içimize fazla dönüyoruz ve dışımızdaki dünyayı unutuyoruz. Bu anlamda bilgi önümüzü açacak tek silahımızdır. Burada üretiyoruz;  buradan ekmek yiyoruz. O halde OSB’mizin kalitesini yükseltmek de hepimizin görevidir. Ben kentimizin önemli bir değeri olan, ekonominin lokomotiflerinden biri olan Mersin-Tarsus OSB’sini bugünlere taşıyan geçmiş tüm yönetimlere ve seçilecek olan yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Genel Kurulun ve sonuçlarını kentimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

İŞTE YENİ YÖNETİM

Daha sonra seçimlere geçildi ve toplam 186 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 67’si mavi listeye, 116’sı ise beyaz listeye kullanılırken, 3 oy ise geçersiz sayıldı. Oylama sonrasında kazanan beyaz liste Sabri Tekli, Tufan Ballı, Orhan Kahveci, Halit Altun, Kürşat Haddat, Hasan Yıldırım, Veysel Memiş ve Yılmaz Akyüz’den oluştu.

MTOSB 13. Olağan Genel Kurulu sonrasında tekrar seçilen mevcut Başkan Sabri Tekli yaptığı konuşmada, “Bugün burada MTOSB’nin geleceği için bir araya gelen tüm sanayicilerimize şükran borçluyum. Her iki listedeki arkadaşlarımız da MTOSB’nin geleceği için çalışan, kendi zamanlarından ayırarak Mersin sanayisinin gelişimi için çaba sarf eden arkadaşlarımız. Göreve yeni gelen arkadaşlarımız ile birlikte Mersin sanayisinin gelişimi için, MTOSB’nin daha güzel, daha yaşanabilir bir alan olabilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA