Esnaf ve vatandaşa ‘sahte para’ uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnaf ve vatandaşa ‘sahte para’ uyarısı!


 

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın, kayısı, erik sezonunda yabancıların bölgede cirit attığına dikkat çekerek, üreticilerin, esnafın mağdur olmaması için sahte paralara karşı dikkatli olmalarını istedi

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, kayısı, erik sezonunda yabancıların bölgede cirit attığına dikkat çekerek, üreticilerin, esnafın mağdur olmaması için sahte paralara karşı dikkatli olmalarını istedi.

İlçede kayısı ve erik hasadının yapıldığı bu dönemde yabancıların kol gezdiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Gürsel Aydın, “Yabancıların cirit attığı bir yaz aylarını yaşıyoruz. Özellikle 5, 10, 20, 50 ve 200 TL’lere çok dikkat edilmesi gerekir. Kayısı sezonu dolaysıyla ilçemize girip çıkan yabancıların yetkililer tarafından çalıştıkları mekanlarda kimlik kontrollerinin sık sık yapılması gerekir. Sahte paraların sahte olup olmadığını ilk etapta anlayamıyoruz. Dikkatlice bakıldığında küçük bir yazıyla geçersizdir yazıyor. Bu yazıyada dikkat etmek bayağı zor. Parayı aldıktan sonra öğrendiğimizde ise iş işten geçiyor. Bu konuda yetkililerin bizi bilinçlendirmesini bekliyoruz” dedi.

İlçe esnafı, şu an piyasada 5, 10, 20, 50 ve 200 TL’lik banknotların kendilerine ve diğer şubelerine de verildiğini söyleyerek, "Meslektaşların daha dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle bu sahte paralar akşam verilmekte. Bunları verenlerin bir şebeke olduğunu düşünüyoruz” dediler. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA