Milletvekili Atıcı, cam işçisine TBMM’den destek verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milletvekili Atıcı, cam işçisine TBMM’den destek verdi


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, grev hakkı engellenen cam işçilerinin direnişini TBMM’de gündeme getirerek, hükümetin soruna acilen çözüm bulmasını istedi.

AKP Hükümetinin hak arama mücadelesi veren herkesi engellemeye devam ettiğini belirten Aytuğ Atıcı, Kristal-İş Sendikasına bağlı cam işçilerinin insanca yaşayacakları bir ücret talebine işverenin karşılık vermemesi üzerine, işçilerin anayasal hakları olan grev kararı aldığını, ancak AKP’nin patronların imdadına yetişerek grevi ertelediğine dikkat çekti.

Atıcı, AKP’nin grevi erteleme gerekçesi olarak “ulusal güvenliği” bahane etmesinin alakasız ve haksız bir tutum olduğunu belirterek; “Emeği hiçe sayan, emekçinin haklarını gasbeden AKP'ye inat, 6 bin civarında cam işçisi, kendi vardiyalarını tamamladıktan sonra ek olarak bir vardiya da direniş yapıyorlar. Hükûmetin derhâl bu soruna çözüm bulması gerekiyor.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Başta Mersin olmak üzere Lüleburgaz, Gebze, Yenişehir ve Eskişehir'deki 9 fabrikada grevleri yasaklanan yaklaşık 6 bin cam işçisinin direnişinin önünde saygıyla eğiliyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA