Çevreci ressamlar tablet ile ödüllendirildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çevreci ressamlar tablet ile ödüllendirildi


 

Akdeniz Belediyesi ilkokullara yönelik düzenlediği ’Temiz Çevre Temiz Akdeniz’ konulu eğitim programı sona erdi. ’Kutucan’ karakteri eşliğinde verilen eğitim programı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri takdim edi

Akdeniz Belediyesi sınırları içerisindeki ilkokullara yönelik proje kapsamında pilot olarak belirlenen ilkokullarda doğa, çevre ve temizlik konulu slayt ve animasyon gösterileri yapıldı.  Konuşan bir çöp kutusu karakteri 'Kutucan', çevrenin temiz tutulmasını, çöplerin çöp kutusuna atılması gerektiğini öğütledi, çevreyi kirletenleri uyardı ve bu konuda çocukların desteğini istedi. Proje çerçevesinde ilkokul öğrencilerine yönelik bir de resim yarışması düzenlendi. Belediye sınırları içinde bulunan İlkokul öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri, programın kapanış töreninde verildi. Halk Eğitim Merkezi'nin konferans salonunda yapılan ödül törenine, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz Belediye Başkan yardımcıları, okul müdür ve yöneticileri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

“AKDENİZ’İ SEVİYORUM, KİRLETMİYORUM”

'Kutucan' karakterinin sunduğu temizlik ve çevre konulu kısa çizgi filmlerin gösteriminin ardından konuklara hitap eden Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, çevre konusunda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirerek, projenin sloganı olan “Akdeniz’i seviyorum, kirletmiyorum” cümlesinin anlamlı olduğunu ifade etti.  Proje ile amaçlarının küçük yaştaki çocuklara çevre bilincini aşılamak olduğunu ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, "Yaşadığımız sokağın, hanenin, çevrenin ve doğanın aslında evimizin devamı olduğu zihniyetini yerleştirebilirsek, bir gelişme sağlamış oluruz. Doğanın dengesi bozulduğunda, o zincir kırıldığında geriye dönüşü zor veya imkansız oluyor. Bu amaç doğrultusunda ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul öğrencilerine yönelik çevre bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla bir program düzenledik" dedi.

10 ÖĞRENCİYE TABLET BİLGİSAYAR

Konuşmaların ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma kapsamında 10 öğrenci tablet bilgisayar kazandı. Öğrencilere ödülleri Müdür ve başkan yardımcıları tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından konuklara Akdeniz Belediyesi fuayesinde bir kokteyl verildi. Kokteylde dereceye giren öğrencileri resimleri de sergilendi.  Dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şöyle: 1- Ali Hamal (Abdullah Sahutoğlu İlkokulu) 2-Nurcan Kartal (Sakarya İlkokulu)3-İsa Akdemir (Gazipaşa İlkokulu) 4 -Betül Aydın (Hürriyet İlkokulu) 5-Ercan Ertem (Sakarya İlkokulu ) 6- Sude  Açıkgöz (Abdullah Şahutoğlu İlkokulu) 7-Orhan Gülbahar ( Mehmet Canpolat İlkokulu) 8- Ercan Ertem (Sakarya İlkokulu)9- Melek Kaya (Salim Güven İlkokulu) 10- Dilan Yazar (Çay Mahallesi İlkokulu) (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA