DEVLETİN MALI YAĞMALANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEVLETİN MALI YAĞMALANIYOR!


 

Yaklaşık 3 yıl önce kapatılan milyon liralık Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, güvenlik görevlilerinin de ayrılmasıyla adeta yağmalanmaya başlandı. Hırsızlar; pencere, kapı, mobilya ve kabloları, gündüz vakti söküp götürmekten dahi çekinmiyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı İhsaniye Mahallesi’nde bulunan Mersin Üniversitesi (MEÜ) eski Tıp Fakültesi Hastanesi, yaklaşık 3 yıl önce üniversitenin yeni yerleşkesine taşınmış, eski bina ise kaderine terk edilmişti.

Ancak boşaltılan bina bugünlerde adeta yağmalanıyor. Çevre sakinleri ve esnafın iddiasına göre, MEÜ yönetiminin binada görevli güvenlik birimlerini de çekmesiyle tamamen boş kalan bina, madde bağımlılarının ve fuhuş çetelerinin mekânı haline geldi.

Öte yandan, yine binadaki pencereler, klima ve kablolar ile birçok araç-gerecin de kimi şahıslar ve hurdacılar tarafından yağmalandığı ifade ediliyor. Nitekim kameralarımıza da takılan görüntülerde şüpheli şahıslar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok hayırsever vatandaşın bağışları ile inşa edilen eski hastane binasının kapı ve pencerelerini, elektrik kabloları ile klimalarını gündüz saatlerinde yerlerinden söküp götürüyor.

Birçok kamu kurumu ve okulun da olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, binada fuhuş yapıldığını ve uyuşturucu kullanıldığını iddia ederek, can güvenliklerinin tehlike altında olduğunu dile getiriyor. Edinilen bilgilere göre, şu anda binada güvenlik görevlileri de bulunmuyor. Bu nedenle bölgeden sık sık hırsızlık ihbarları geliyor. Bölge esnafı, ihbarlar üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin, birçok kez binadaki hırsızlara karşı operasyonlar düzenlediğini, binada hırsız arayan güvenlik güçlerinin, arama işlemlerinin tamamlanmasının ardından ayrıldığını dile getiriyor.

“BİNA TEKRAR FAALİYETE GEÇMELİ VEYA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI”

İsminin Bilal olduğunu ve bina civarındaki bir kamu kurumunda çalıştığını söyleyen vatandaş, özellikle özel güvenlik görevlilerinin çekilmesiyle, hırsızların ve hurdacıların binaya dadandığına dikkat çekti. Binanın yakınından geçen kadınların taciz edildiğini de ileri süren vatandaş, şöyle konuştu: “Maalesef bu bina yıllardır atıl bırakıldı. Oysa bina yeni ve hala kullanılabilir. Fakat buna rağmen buradaki güvenlik görevlilerini çektiler. Bu yüzden devletimizin bu binası hırsızların ve hurdacıların yağmasına kaldı. Burada gündüz vakti bile ne var ne yok çalıyorlar. Akşam saatlerinde geliyor ve malzemeleri topluyorlar. Gündüzleri de hastanenin önüne pikaplarını çekip devletimizin mallarını taşıyıp götürüyorlar. Bir aydan beridir bu durum böyle sürüp gidiyor. Bir zamanlar şifa dağıtan bu bina, şimdi hırsızların, madde bağımlılarının yeri oldu. Polisleri arıyoruz, gelip kontrol ediyorlar. Ama onlar da sürekli duramıyor. Polisler gidince hırsızlar ve madde bağımlıları geri dönüyor. Kadınları da taciz ediyorlar, sarkıntılık yapıyorlar. Bu binanın bir an önce tekrar faaliyete geçmesini veya güvenlik görevlilerinin binaya geri getirilmesini istiyoruz.”

“TEPKİ GÖSTERDİĞİMİZDE BIÇAK ÇEKİYORLAR”

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi faal iken binada görevli olduğunu belirten A.Y. isimli vatandaş ise, özellikle Suriye’den göç edip Mersin’e yerleşen ve hurdacılık yapan kişilerin binaya dadandığını iddia etti. “Devletimizin binasını gündüz vaktinde bile yağmalıyorlar. Klimaları, camları, kapı ve pencereleri söküp götürüyorlar. Onlara tepki gösterdiğimizde bize bıçak çekiyorlar” diyen vatandaş, “Üniversite yönetimini arayıp durumu bildirdik. Yönetim ise, binayı Sağlık Bakanlığı’na devrettikleri yönünde bilgi verdi.

Sağlık İl Müdürlüğü’nü aradığımızda ise yetkililer, böyle bir bilgilerinin olmadığını ifade ettiler” diye konuştu. A.Y. isimli vatandaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genellikle akşam karanlık çökünce gelip buraya dadanıyorlar ve gözümüzün önünde devletin malını yağmalıyor, pikaplara yükleyip götürüyorlar. Buna neden izin veriyorlar? Binanın içinde uyuşturucu da kullanıyorlar. Burada birçok kamu binası var. Ve kadın memurlar, korktukları için bu yoldan işe gelmeye çekiniyorlar. Yetkililerimize sesleniyoruz, gelip buraya sahip çıksınlar.”

“HİÇ KİMSE BURADAN GÜVENLE GEÇEMİYOR”

Eski Tıp Fakültesi Hastanesi binasının karşısında yer alan bir eczanede çalışan Oktay Yılmaz adlı vatandaş da, 2003 yılından beri aynı eczanede çalıştığını ifade ederek; “Tıp fakültesi Hastanesi taşınalı 3 yılı geçti. Taşınma işleminin ardından bildiğimiz kadarıyla Sağlık İl Müdürlüğü burayı almak istedi. Ama sonra ne olduysa anlaşma bozuldu. Anlaşma sağlanmadan üniversite yönetimi, güvenlik görevlilerini de binadan çekti. Güvenlik görevlileri buradan alınınca burası izbe, metruk bir yere dönüştü” dedi.

Kaderine terk edilen binanın içinde uyuşturucu kullanıldığını da ileri süren Oktay Yılmaz, şöyle konuştu: “Binaya girdiğinizde yerlerde enjektörler görebilirsiniz. Polis ekiplerine sürekli haber veriyoruz. Burada da bir devriye rotası yapacaklarını söylediler. Fakat bu henüz gerçekleşmedi. Artık çözüm bulunması gerekiyor. Çözüm bulamıyorlarsa da yıksınlar. Bu bölgede yaşayan, çalışan insanlar olarak can güvenliği endişemiz var. Eczanemizde çalışan kadın arkadaşlarımız var. Çevredeki kamu binalarında çalışan kadınlar var. Buradan kimse güven ve emniyetle geçemiyor. Bellerinde bıçakla dolaşanlar, tinerciler var. Bu insanlarla konuşamıyorsun zaten. Bu bizim için büyük bir sıkıntı yaratıyor. Yetkililerin burayı görmesi için illaki birinin başına bir şey mi gelmesi gerekiyor? Lütfen artık buna bir el atın!” 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA