Yapıl(a)mayan basın açıklamasına 15 ay ceza! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yapıl(a)mayan basın açıklamasına 15 ay ceza!


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, kamudan ihraçlara tepki amacıyla geçen yıl Kasım ayında yapmak istedikleri, ancak OHAL gerekçesiyle izin verilmeyen basın açıklaması sonrası 6 kamu emekçisine 15’er ay ceza verilmesine tepki gösterdi.

Platform adına açıklama yapan Kemal Göksoy, “Hukuksuzluğa karşı duracağız. Antidemokratik mahkeme kararlarına itirazımızı sürdürecek, ülkede korku imparatorluğu kurulmasına karşı duracağız” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerine destek vermek amacıyla, 23 Kasım 2016 tarihinde kitlesel bir basın açıklaması yapmak istemiş,  ancak güvenlik güçleri OHAL gerekçesiyle Maliye binası önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermemişti.

Fakat söz konusu basın açıklaması yapılamamasına rağmen mahkeme tarafından suç sayıldı ve aralarında BES Şube Başkanı Yusuf Kaya ile üyeler Muhbet Taş, Güven Akaltun, Merdan Taş, SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ile Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nuran Kılıçkaya’nın da bulunduğu 6 kamu emekçisine, Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 22 Mayıs 2017 tarihinde 15’er ay ceza verildi.

“OHAL’İ DE KHK’YI DA CEZAYI DA KABUL ETMEYECEĞİZ”

Platform bileşenleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın açıklaması ile bu duruma tepki gösterdi. Platform adına açıklamayı Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy yaptı. “İfade özgürlüğü, demokrasi ve adalet istiyoruz. Kazanılmış haklara saldırılsın istemiyoruz” diyen Göksoy, “OHAL’in hukuksuzluğu, kentimizde de yasaklarla, gözaltı ve cezalarla, keyfi uygulamalarla sürdürülmek isteniyor. Hiçbir demokratik talebimize tahammül edilmiyor. OHAL’i de, KHK’yı da cezayı da kabul etmeyeceğiz. Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak buna sessiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

“KORKU İMPARATORLUĞU KURULMASINA KARŞI DURACAĞIZ”

AKP Hükümetinin otoriter ve baskıcı bir anlayışla, toplumsal ve demokratik muhalefete, emeğe, sendika ve sendikacılara saldırdığını ifade eden Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, yapılamayan basın açıklaması nedeniyle verilen cezaların kaldırılmasını istedi. Göksoy, sözlerini şöyle bitirdi: “İşten atılan emekçi ve işçilerin işlerine dönme mücadelesine, demokratik örgütlerimize ve hak mücadelemize sahip çıkacağız, ülkede korku imparatorluğunun kurulmasına karşı duracağız. Baskının değil, özgürlüğün, adaletin, demokrasi ve kardeşliğin ülkemizde egemen olmasını savunacağız. Hak arama mücadelemiz sürecek. OHAL ve KHK’ler kaldırılsın. İhraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri ve işçiler işlerine dönsün.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA