Gelirimiz dekar başına 1 milyon TL artacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gelirimiz dekar başına 1 milyon TL artacak!


 

Mersin’in Anamur İlçesinde Dragon Çayı üzerinde inşa edilen Alaköprü Barajı’nda 83 bin 600 dekar zirai arazi alanın sulanması için çalışmalar sürüyor. Bölgedeki bereketli toprakların suya kavuşması ile dekar başına bir milyon TL gelir artışı sağlanacak.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Anamur ilçesinde 2015 yılında tamamlanarak faaliyete alınan Anamur Alaköprü Barajı’ndan 83 bin 600 dekar zirai arazinin sulanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz dönem Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) kapsamına alınan Alaköprü Barajı ile 4.305.000 kişiye ilave içme suyu temin edilmesi, 525 bin 670 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 375 milyon TL gelir artışı hedefleniyor.

Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yayımladığı yazılı açıklamada; Sulama Sahasında kullanılmak üzere  57 bin 330 metre CTP boru, 246 bin 444 metre PE100 boru, 708 metre çelik boru olmak üzere toplam 304 bin 482 metre sulama ve tahliye borusu döşeneceğini bildirdi.

“DEKAR BAŞINA BİR MİLYON TL GELİR ARTIŞI”

Proje kapsamında sulama şebekesi dışında 5 adet terfi istasyonu, regülasyon depoları, drenaj kanalları, işletme bakım yolları ve bunların üzerindeki sanat yapılarının inşa edileceğini bildiren DSİ Genel Müdürlüğü, “Çalışmalarda P2, P3, P4, P5 pompa istasyonu inşaatları büyük ölçüde tamamlanmış, mekanik elektrik teçhizatları temin edilerek montajları tamamlanmıştır. 720 metre çelik boru ve 88 400 metre PE boru yükleniciye teslim edilmiş, çelik boru montajı yapılmış ve PE boru döşemesi devam etmektedir. Basınçlı borulu şebeke sayesinde üretim maliyeti düşecek ve yaşanan problemler ortadan kalkacak, Basınçlı sulama şebekelerinde, 7 gün 24 saat elektrik ihtiyacı olmadan basınçlı su bulunduğundan, elektrik olmasa bile üreticiler mahsullerini soğuktan koruyacaklar ve basınçlı borulu şebekeyle su israfı da yaşanmamış olacak. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile dekar başına bir milyon TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 80 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor” cümleleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA