3. Mersin Onur Haftası’nın programı belli oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3. Mersin Onur Haftası’nın programı belli oldu


 

Mersin’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Onur Haftasının programı netleşti.

Haber Merkezi

Mersin 7 Renk LGBTİ Derneği öncülüğünde kurulan Onur Haftası Komisyonu, bu 3’üncüsünün gerçekleştirileceği Mersin Onur Haftası Etkinlik Programını açıkladı. Bu yıl “Normal”in tek düzeliğine karşı, tüm farklı kimlikler, yönelimler, cinsiyetler, aşklar için yan yana gelebilmeye çağıran “Mozaik” temasıyla 5-11 Haziran’da gerçekleştirilecek onur haftası etkinliklerinde atölyeler, futbol maçı, paneller, konserler düzenlenecek. Program 11 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilecek onur yürüyüşü ile sona erecek.

“TEMEL HAKLARIMIZIN TANINMASI İÇİN MÜCADELEMİZİ HER AN HER YERDE ÖRÜYORUZ”

3. Mersin Onur Haftası Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bize dayatılan hayatı reddettiğimizden beri; iktidarın hayatlarımızı içine sıkıştırmaya çalıştığı “normal”i kabul etmediğimizden bu yana hayatlarımıza sahip çıkıp bu ülkenin, kentin sokaklarında renklerimizle var olmaya çabaladık. Tıpkı 24 yıl önce 1969’daki Stonewall İsyanı’nda olduğu gibi. Bu isyanın yıl dönümüne denk gelen Haziran ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl Mersin’de üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Onur Haftası ile bir kez daha bu dünyanın onurlu insanlarının varoluşunu, taleplerini, barışa, adalete ve eşitliğe dair özlemlerini duyurmaya çalışacağız. Bugün payımıza düşen bu karanlık zamana aşkımız ve arzumuzla kafa tutarken, el konulan emeğimizin hesabını sormaya, kaderimizi başkalarının elinden almaya, geleceğimizi kendimiz tahayyül etmeye cesaret ettik. Bu cesaretimizi de; tıpkı sıkıştırıldığımız, sınırlandırıldığımız alanlarda; evde, sokakta, işyerinde, okulda yeniden filizlenen ve mozaik gibi yan yana gelerek birbirimizden aldık. Savaşa karşı barışın, korkuya karşı cesaretin, zulme karşı tüm ezilenlerin yanında dururken; başka bir dünyanın, cinselliğin, bedenin, hayatın mümkün olduğunu gördük. Şimdi bu onur haftasında yeniden sahip olduğumuz alanları dayanışmayla büyütüyoruz” cümleleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA