Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu


 

Mersin’de Şehit yakınları ile gaziler, Vali Çakacak ve eşinin ev sahipliğinde düzenlenen iftarda buluştu.

Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, Mersin Valiliği himayesinde şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programına ev sahipliği yaptı.

Çok sayıda şehit yakını ve gazi ile ailelerinin ağırlandığı programa; Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, askeri ve mülki erkan ile il protokolü üyeleri katıldı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yemek duası yapılması ile devam eden programda Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak, masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yakından ilgilendi. Program boyunca özellikle çocuklara yoğun sevgi gösteren Vali Çakacak ve Eşi Hanımefendi, hep birlikte açılan iftarın ardından şehitlerimizin kutsal emanetleri olan eşlerine, annelerine ve gazi yakını kadınlara çiçek verdi.

“TÜRK MİLLETİ İÇİN SÖZ KONUSU OLAN VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Konuşmasının başında; şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu ifade eden Vali Çakacak, Ramazan ayında birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duyguları ile yardımlaşmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığına da dikkat çekti.

 Sözlerine geçtiğimiz yıl yine şehit yakınları ve gaziler onuruna düzenlenen iftar programını anımsatarak devam eden Vali Çakacak, o buluşmadan yaklaşık 1 ay sonra Milletimizin yaşadığı o kara geceye de kısaca değindi. Vali Çakacak hain kalkışmayla ilgili; “ Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken 15 Temmuz kalkışmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik temelleri üzerine kurulan ülkemizi yok etmek ve milletimizi birbirine düşürmek için bir takım hain oyunlar sahneye konuldu. Bu hain oyunu sahnelemeye kalkanlar; ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği söz konusu olduğunda Yüce Milletimizin en değerli varlığı olan canını dahi gözünü kırpmadan feda edebileceğini bilmiyorlardı” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ DE ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM”

“Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizeleriyle sözlerine devam eden Vali Çakacak, “Ülkemizin bekası için, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sürmesi için; bu toprakları bize vatan yapmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemine ve ülkemize sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olması temennisiyle konuşmasını sürdüren Vali Özdemir Çakacak, bu mübarek ayda yaşanılan manevi iklimin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşma duygularının tüm yıla yayılması dileğiyle sözlerini noktaladı.

İftar Programı, Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak’ın, gece boyunca şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile yakından ilgilenmesi; onlarla sohbet ederek, talep ve sorunlarını dinlemesinin ardından sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA