“Anneyim, iş kadınıyım muhtarlığa da adayım” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Anneyim, iş kadınıyım muhtarlığa da adayım”


 

Mersin’in ilk kadın muhtarlarından Fehime Bölek’in hayatını yitirmesinin ardından 4 Haziran’da yapılacak ara seçimde Gazi Mahallesi muhtarlığı için yarışacak olan 3 çocuk annesi ve 20 yıllık esnaf olan Fetiye Doğan, “20 yıldır burada yaşıyor, kendime güveniyorum” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Yenişehir İlçesi'ne bağlı Gazi Mahalle Muhtarlığını 1989 yılından beri sürdüren 2 çocuk annesi 63 yaşındaki Fehime Bölek, uzun süre kanser tedavisi gördü. Tam 27 yıllık muhtar Fehime Bölek, seçildiğinde Mersin’in ilk, Türkiye’nin 3’üncü kadın muhtarı olmuştu. Ancak Bölek, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşamını yitirdi.

Bu nedenle de Gazi Mahallesi’nin muhtarlık seçimi 4 Haziran 2017 Pazar günü yapılacak. Muhtarlık seçiminde 4’ü kadın, 5’i erkek olmak üzere toplam 9 aday sandıkta yarışacak.

Gazi Mahallesi muhtarlığı için 4 Haziran 2017 Pazar günü seçim yapılacak. Seçim için Barbaros İlköğretim Okulu’nda sandık kurulacak. Muhtarlık sandığı, 08:00 ila 17:00 saatleri arasında oy verme işlemine açık olacak.

“FETİYE DOĞAN, MUHTARLIK YARIŞINDA ÇOK İDDİALI”

Gazi Mahallesi’nin muhtar adaylarından birisi de 3 çocuk annesi, 50 yaşındaki Fetiye Doğan. Bir işkadını olan Fetiye Doğan, 20 yıldır Mersin’de yaşıyor ve yine 20 yıldır kendisine ait bir çeyiz mağazasını işletiyor. Mahallede tanınan ve sevilen Doğan, Gazi Mahallesi muhtarlığı için yapılacak 4 Haziran’da yapılacak seçimde çok iddialı…

“Sizinle birlikte yaşayan, sorunları bilen, içinizden biri olarak, hizmet için; Gazi Mahallesi’nin gözü, kulağı ve sesi olmak için muhtarlığa adayım” diyen Gazi Mahallesi Muhtar Adayı Fetiye Doğan, Gazetemiz Mersin Haberci’ye konuştu…

“GAZİ MAHALLESİ’NE HİZMET İÇİN 4 HAZİRAN’DA ADAYIM”

Muhtarlık seçimini kazanması halinde, Gazi Mahallesi ve sakinlerine yönelik olarak farklı hizmet ve projeleri olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu: “Gazi Mahallesi’ne hizmet için 4 Haziran’da adayım. Gazi Mahallesi’ni biliyorum ve tanıyorum. Çünkü ben burada yaşayan ve tam 20 yıldır çalışan bir kadınım. Mücadeleyi seviyorum ve bu anlamda kendime güveniyorum. Bu yolda da başta kadınlar olmak üzere tüm Gazi Mahallesi sakinleri için güzel projelerim var. Seçilmem halinde ilk olarak Gazi Mahallemizin eksiklerini tespit edip, bunların giderilmesi için mücadele edeceğim. Mahalle sakinlerinin, sokakların ışıklandırılması, pazar yeri ile ilgili şikayet ve talepleri var. Özellikle bakıma muhtaç yaşlı insanlarımıza, kadınlarımıza, öksüz ve yetim çocuklara yönelik farklı projelerim var. Onlar benim için öncelikli olacak. Ayrıca ev kadınlarına yönelik projelerim olacak. Evinde üreten kadınlar için, ürettiğini alıcıya ulaştırabileceği pazar yeri kurulmasına dönük bir projem var. Seçilmem halinde bütün bu projelerimi en kısa sürede ve en etkili şekilde yaşama katmak için çaba göstereceğim. Ayrıca Hakkın rahmetine kavuşan muhtarımız Fehime Bölek’in bıraktığı hizmetleri de devam ettireceğim.”

‘KENDİME GÜVENİYORUM, BU YARIŞTA PES ETMEYECEĞİM”

Aile bireyleri ve yakınlarından, muhtarlığa adaylığı sürecinde büyük destek gördüğünü de dile getiren Fetiye Doğan, “Yanımda ailemin, sevdiklerimin ve mahalle sakinlerinin manevi desteğini çok yoğun olarak hissediyorum. Üç çocuk annesiyim. İki kızım, bir oğlum var. Hepsi de yanımda ve beni destekliyor. Yakınlarımın ve komşularımın büyük desteğini görüyorum. ‘Sen bu işi layıkıyla ve başarıyla yaparsın’ diyerek destek ve moral veriyorlar. Ziyaret ettiğim evlerde ve işyerlerinde çok sıcak ve samimi karşılanıyorum. Kapısını çaldığım birçok insan müşterim çıkıyor. Beni görünce hem şaşırıyor hem de seviniyorlar. Tabi destek vereceklerini dile getiriyorlar. Bu da beni çok sevindiriyor, cesaretimi arttırıyor. Mersin’de 20 yıldır esnaf olduğum için de gerek mahalle sakinleri ve gerekse de esnafla sürekli iletişim içindeyim. Ben onları tanıyorum, onlar da beni tanıyor. Bu anlamda kendime güveniyorum. Bu yarışta pes etmeyeceğim, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA