Akkuyu Nükleer’de epeyce yol kat edildi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu Nükleer’de epeyce yol kat edildi!


 

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde epeyce yol kat edildiğini açıklayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Nükleer enerji, gelişmiş ülkelerin olmazsa olmazıdır” savunması yaptı.

Haber Merkezi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu  (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz bir programa katılmak için gittiği Gaziantep’te nükleer enerjinin önemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz, “Enerji arzında gelişmiş ülkelerin önceliği nükleer enerji” dedi.

Nükleer enerjiyi gelişmiş ülkelerin olmazsa olmazı olarak nitelendiren Mustafa Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) üyesi birçok ülkenin bu enerji türünü yoğun olarak kullandığını, kullanım oranının yüksek olmasının nükleer enerjinin önemini yansıttığını kaydetti.

Türkiye’deki nükleer enerji santralleriyle ilgili çalışmaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yürüttüğünü belirten Yılmaz, “Bakanlık bu konudaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Santral ile ilgili gelişmeler anlık olarak takip ediliyor” dedi.

AKKUYU’DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın açıklamasında Akkuyu Nükleer Santrali de yer aldı. Söz konusu santralde çalışmaların sürdüğünü ve epeyce yol kat edildiğini bildiren Yılmaz, Türkiye’nin ikinci bir santral için çalışmaya başlaması gerektiğini ve ilerleyen dönemlerde üçüncü bir santralin bile kurulması gerektiğinin altını çizdi. “Nükleer enerji ülkelerin gelişmişlik seviyesinin bir göstergesi. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması noktasında bu santrallerin önemi büyük. Nükleer santraller ülkelerin en önemli yatırım kaynakları arasında karşımıza çıkıyor” şeklinde konuşan Yılmaz, santrallerin yalnızca enerji ihtiyacı amaçlı değil teknolojik yatırım içinde önemine değindi.

“NÜKLEER ENERJİ İHTİYAÇ”

Türkiye’nin bu enerji türüne ihtiyacının olduğunu ifade eden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, çevrenin korunması noktasında nükleer enerjinin önemli olduğunu söyledi. 

“Fransa nükleer enerji santralleriyle, enerji üretiminde lider ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede üretilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde 70’i bu enerji kaynağıyla üretiliyor.  Fransa sadece ihtiyacını karşılamakla yetinmiyor. Ürettiği enerjiyi Avrupalı ülkelere ihraç ediyor. Bizlerde bu örnekleri inceleyerek, gerekli değerlendirmeleri yapmak zorundayız” diyerek nükleer enerjinin önemini ifade eden Yılmaz, Türkiye’nin bu noktada attığı adımların yerinde olduğunu kaydetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA