İŞKUR’un kriteri ne? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR’un kriteri ne?


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan ve belediyelere de işçi desteği sağlanmasıyla ilgili Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında eşit davranılması çağrısında bulundu.

İŞKUR’dan bu yönde talepte bulundukları ve İŞKUR’un da Mezitli Belediyesi’ne de 40 işçi verileceği bilgisinin verilmesine karşın bu işçilerin tamamının müftülüğe verildiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, eşit davranılması talebinde bulundu.

“Ülke genelinde İŞKUR ile uygulanan Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında belirli süre ile kurum ve kuruluşlarında işçi çalıştırılmaktadır. Bu işçilerin ücretleri İŞKUR aracılığı ile ödenmektedir” bilgilerini paylaşan Başkan Tarhan, “Mersin İŞKUR Müdürlüğü’nün Mersin’de hangi kurumlara kaç işçi tahsis ettiğinin açıklanmasını bekliyoruz. Açıklık ve saydamlık ilkesi benimseniyorsa İŞKUR’un da buna uyması gerekmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Tarhan, İŞKUR’a yönelttikleri, “Mersin’de hangi belediyelere işçi tahsisi yapılmıştır?, Bu belediye başkanı yada başkanları hangi siyasi partinin mensubudur?” sorularına yanıt beklediklerini ifade ederek, “Mezitli Belediyesi’ne 40 işçi verileceğinin söylenmesine karşın bu vaat edilen işçilerin tamamı müftülüğe verilmişmidir?

182 bin nüfusa sahip Mezitli’de nüfusa ek olarak resmi kayıtlara göre 42 bin, resmi olmayan belirlemelere göre 60 bin Suriyeli vardır. Bu kitlenin hiç olmazsa temizlik hizmeti için İŞKUR, Mezitli Belediyesi’ni neden yok sayıyor?

Mersin İŞKUR Müdürü, Kamu Yöneticisi olması gerekirken siyasi parti tercihlerine göre işçi tercihi yapıyor ise, Müdürün görevini siyasi tercih gözetmeden yapmasını istemek görevimizdir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA