“PES ETMEK YOK..” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PES ETMEK YOK..”


 

Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğünde kadın çalışanlara yöneticilerin psikolojik şiddet uyguladıklarını iddia eden Mersin kadın platformu bir basın açıklaması ile “mücadelemiz sürecek” mesajı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Merkez Akdeniz Belediyesi’nde Kadın Müdürlüğü çalışanlarına bazı yöneticilerin psikolojik şiddet uyguladığı iddia edildi. Konuyu gündeme taşıyan Mersin Kadın Platformu, Mersin LGBTİ 7 Renk Derneği’nde yaptığı basın toplantısında Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğünde yönetici konumundaki bazı kişilerin kadın çalışanlara yönelik rutin haklar konusunda psikolojik şiddet uyguladığı buna tepki gösteren kadınların işten çıkarılmak ile tehdit edildiğini iddia ederek bu durumu protesto etti.

SÜRGÜN YAŞIYORUZ

Mersin Kadın Platformu adına hazırlanan ortak metni okuyan Gonca Ocakçı, Kayyum Hamdi Bilge Aktaş’a eleştirilerde bulunarak “Platformumuzun da açılma sürecinde yer aldığı kadın sığınma evini kendi kişisel kararıyla kapatmıştır. Geçmişte kadınlara hizmet verilen bu mekan, bugün müdürlerin, başkan yardımcılarının ve çalışanların piknik alanına dönüşmüştür. Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü’ne bağlı çalışanlar hiçbir bilgi paylaşımı olmadan evlerinden en uzak noktada ki birimlere dağıtılarak görev tanımları uzmanlık ve becerileri dışında en alt birimlerde tanımlanarak sürgün edilmişlerdir. Yine birçok çalışan yürütülen güvenlik soruşturması kapsamında örgüt ilişkisi bahanesiyle hiçbir somut delil gösterilmeden işten çıkarılmıştır. Şiddete maruz kalan kadınların geldiği bir merkeze erkek çalışan görevlendirilerek oraya gelen kadınların duygusal süreçleri hesaba katılmamış, kadınların yıllarca mücadelesini yürüterek kazandığı kendi mağduriyet süreçlerini kadınlarla yürütme hakkı ellerinden alınmıştır. Bu da bu konu da ne kadar bilinçsiz ve kadına yönelik ayrımcı politikanın yürütüldüğü açıkça ortaya koymuştur” dedi.

“YÖNETİCİLER KADINLARI İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHDİT EDİYOR”

Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürü ve bir erkek çalışanın geçen hafta müdürlükte bulunan kadın çalışanların yeme – içme gibi rutin haklarına sert bir üslupla yaklaşarak psikolojik şiddet uyguladığını ifade eden Ocakçı, “Bu tekil şiddet, temel demokratik hakların ve işçi olarak çalışanların sahip oldukları hakların da uzun süredir tanınmaması sebebiyle sistemli bir şiddete mobbinge dönüşmektedir. Son edindiğimiz bilgiler ise orada artık erkek ve kendi temsilcileri olan sorumluyla birlikte kadın arkadaşlarımıza uyguladıkları şiddetin hat safhaya ulaştığı, bu konuyla ilgili  yetkililerin hiçbir müdahalede bulunmayıp aksine çalışanları işten çıkarmayla tehdit ettikleri ve bu yüzden orada bulunan kadınların uğradıkları şiddeti gizlemek zorunda kaldıklarıdır” şeklinde konuştu.

“BU ZİHNİYETİN ÖNÜNDE ASLA PES ETMEDEN MÜCADELEMİZİ YÜRÜTECEĞİZ”

Akdeniz Belediyesi yönetimine seslenen Gonca Ocakçı, “Anlattığımız bu olaylar bu süreçte yaşanan örneklerin sadece birkaçıdır. Bizler Mersin kadın Platformu bileşenleri olarak buradan Akdeniz Belediyesi’ne özellikle kadın alanına dair bu ayrımcı politikalardan hemen vazgeçmesi gerektiğini birkez daha ifade ediyoruz. Gerek Mersin’de yer alan İŞTAR Kadın Danışma Merkezi de dahil tüm kadın kurumları kadınların mücadelesi sonucu kazanılmış alanlardır. Kadınların alanlarına bu şekilde saldırılmasına asla göz yummayacağız ve bu uygulamalardan vazgeçilmediği takdirde biz kadınlar dün olduğu gibi bugünde bu zihniyetin önünde asla pes etmeden mücadelemizi yürüteceğiz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA