Yeni sanayi sitesi rafa kalktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeni sanayi sitesi rafa kalktı!


 

Başkan Sabit Yelkovan, esnaf ve sanatkarın daha iyi koşullarda üretim yapmalarını sağlamak amacıyla hazırladıkları yeni sanayi sitesi projesinin rafa kalktığını söyledi. Başkan Yelkovan, sanayi sitesi olarak onaylanan yerin, konut alanına çevrildiği bilgisini verdi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Toroslar İlçesi’nde 2 bin dönümlük alanın sanayi sitesi yapılması için hazırladıkları projede gelinen son nokta ile ilgili bilgi verdi.

İki sanayi sitesi bulunan Mersin’de esnafın, mahalle aralarında iş yapmaya çalıştığına dikkat çeken Yelkovan, sokak arasına sıkışan esnaf kadar, mahalle sakinlerinin de görüntü ve gürültü kirliliğinden dolayı rahatsız olduğunu söyledi.

Gelişmekte olan sanayinin şehir içindeki yapılanmasıyla çarpık bir kent görüntüsü sergilediğine işaret eden Başkan Yelkovan, yaklaşık 5 yıldır yapmayı planladıkları proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Oda olarak bir sanayi sitesi çalışması yaptık. Mersin içerisinde görüntü ve gürültü kirliliği yapan yaklaşık 3 bin esnaf var. Şehrin içerisine dağılmış, mahalle aralarında ve apartman altlarında. Biz oda olarak bir girişimde bulunduk. O olarak ‘bu şehri temizleyeceğiz. Bu şehri güzel bir hale getireceğiz. Onların deyimiyle metropol kent haline getirebilmek için biz mücadele edeceğiz’ dedik. Ancak yapmış olduğumuz bütün sonuçlarda istediğimiz şeyi elde edemedik. Biz sanayi sitesi için 5-6 yıldır uğraşıyoruz. Bu 5-6 yılın sonunda bir hastane yapıldı. Hastane dikildikten sonra sanayi sitesi olarak onayladıkları yer, maalesef konut alanına çevrildi. Bizim kolumuzu kanadımızı kırdılar.”

MERSİN ADINA ÜZGÜNÜM

Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği yeri esnafın almasının da mümkün olmadığını ifade eden Başkan Yelkovan, “Dükkanlar için 400 metre kareye en az 1 dönüm yer alması lazım ki; yollar, kaldırımlar, sosyal alanlardan kendisine 40 metre düşsün. 400 metre kare de 400 bin liradan aşağı değil. 1 dönüm yer alacak esnafın bunu yapması mümkün değil. Kooperatifler az parayla çok iş yapma ve zaman yayma işidir. Ama maalesef olmadı. Bundan dolayı Mersin adına, esnaf adına çok üzüntülüyüm. Bir işi başaramama adına üzüntülüyüm. Çünkü esnafımız, çok şeylere layık” dedi.

ESNAFIN DIŞARI ÇIKMASI LAZIM

Toroslar’daki sanayi sitesini de kendilerinin kurduğunu hatırlatan Başkan Yelkovan, sanayi sitesi projesinin tekrar gözden geçirilmesini temenni ederek, beklentilerini şöyle sıraladı: “Esnaf kredi çekip de yer alamaz. Kendileri istimlak etsinler. Dükkanları kendileri yapsın. Biz yapacağız diye bir kaide yok. Ama bu esnafın dışarı çıkması lazım. Bu şehrin içinde bu olmaz.”

Kentin en önemli ve işlek caddelerinin demir, kaporta, tamir yapan esnaf ile dolu olduğuna işaret eden Başkan Yelkovan, “Bu esnafı bir araya toparlamanız lazım. Toparladığınız zaman şehrin içerisindeki güzelliğin bir kat daha artacağına inanıyorum. Esnafa yer ayrılması lazım ki şehri temizleyelim. Bir yandan kaldırımlar düzeltiliyor, diğer yanda demircilik, kaportacılık yapılıyor. Bu nasıl olacak?” diye sordu.

Kent içinde araç park yerleri olmadığını ifade eden Başkan Yelkovan, önemli konular üzerine çalışma yapılmadığını kaydederek, “Mülki amirlerin, belediyelerin işi. Ama vatandaş olarak o yollarda biz yürüyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA