40 kadın üretici daha ekonomiye kazandırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

40 kadın üretici daha ekonomiye kazandırıldı


 

Üreticilere ve çiftçilere verdiği desteklerle bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atan ve kadın üreticileri ekonomiye kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 80 kadın üreticinin bal üretimine başlamasını sağlayan “Kadın Üreticilere Ballı Proje” ile bu yıl da 40 kadın üreticiye

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş, meclis üyeleri, muhtarlar ve kadın üreticiler katıldı.

Proje ile kentin temel tarımsal faaliyetlerde dezavantajlı olan bölgelerinde arıcılığın geliştirilmesini amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı projenin ilk etabında 80 kadın üreticiye dağıttığı 160’ı arılı 240 adet kovan ve malzeme yardımının kırsal alanlarda yaşayan kadın üreticiler tarafından yüksek talep görmesi üzerine, bu yıl yine 40 kadın üreticinin her birine 4 adet arılı, 2 adet boş olmak üzere 6 adet katlı kovan dağıtıldı.

2016 yılında Tarsus, Toroslar, Mezitli, Akdeniz Yenişehir ilçelerine dağıtım yapılırken bu yıl da Silifke ve Erdemli ilçelerinde yaşayan kadın üreticiler projeye dâhil edildi. Törende ayrıca kadın üreticilere içlerinde arıcı maskesi, eldiven, el demiri ve körük bulunan arıcı malzeme seti de verildi.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA