Genel kurul 109 gün sonra yapılabildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genel kurul 109 gün sonra yapılabildi


 

Mersin’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından geciken Akdeniz Kent Konseyi’nin 10 ’uncu Olağan Genel Kurul toplantısı 109 gün sonra gerçekleştirildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi’ne Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş’ın atanmasının ardından konsey tüzüğüne göre 5 Şubat 2017 tarihinde yapılması gerekirken ertelenen Akdeniz Kent Konseyi’nin 10’unucu Olağan Genel Kurul Toplantısı, 109 gün sonra gerçekleştirildi. Akdeniz Belediyesi Toplantı salonunda yapılan kurula; Akdeniz Belediye Başkan yardımcısı Muhammet Hilmi Ceylan, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Cem Civaoğlu, muhtarlar, akademisyenler, işadamları, meslek odaları ve vakıf ve derneklerden kurum temsilcileri katıldı.

Bir önceki dönem faaliyetleriyle ilgili konsey üyelerinin bilgilendirildiği genel kurul toplantısında mevcut Başkan Faik Burakgazi yapılan oylama sonucu başkanlık görevini Yiğit Göksen'e devretti.

“ÖZEL NEDENLERDEN DOLAYI BUGÜNE KALDI”

Akdeniz Kent Konseyi eski başkanı Faik Burakgazi konseye sunduğu faaliyet raporunda Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından genel kurul toplantısını ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Burakgazi, “Biz Akdeniz Kent Konseyi’nde iki dönem çalıştık. Bu son dönemimizdi. Bugün kısmetse hesabımızı verip aklanarak burayı yeni arkadaşlara devredeceğiz. Akdeniz Kent Konseyi geçtiğimiz genel kurulunu 5 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirdi. Yaklaşık bir yıl sonra yeniden genel kurul yapmamız gerekiyordu ama bazı özel nedenlerden dolayı bugüne kaldı” diye konuştu.

“KONSEY BİNAMIZI ESKİ BİR MERSİN EVİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Konseyin sonunda yapmak istedikleri çalışmaları anlatan Akdeniz Kent Konseti Yeni Başkanı Yiğit Göksen ise geçmişte planlanan projelerin devamını sağlayacaklarını ve ilk hedeflerinin Akdeniz Kent Konseyi Binası’nı hizmete açmak olduğunu kaydetti.

Göksen yaptığı konuşmada: “Konsey olarak herkese kapımız sonuna kadar açık. Yani bu konseylerin ana amacı köprü görevi kurmaktır. Belediyelerin göremediği ve yetişemediği yerlere ışık tutmak ve sorunlarının çözülmesine katkı sağlamaktır.  Bu anlamda hizmet sunmak isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık olacaktır. İlk olarak kent konseyinin mevcut binasının yerini değiştireceğiz. Konsey olarak mevcut binamızı eski bir Mersin evlerine taşımayı planlıyoruz. Konseyimizi taşıdığımızda konseyimize ziyarete gelen insanlar lokalimizde ücretsiz cay ve kahve içebileceği ve kitap okuyabileceği bir kültür sanat evine de dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu anlamda gerekli görüşmeleri yapıyoruz " diye konuştu.

Yapılan seçimlerin ardından Konsey gündemi uyarınca, temenni ve öneriler kısmına geçildi. Burada genel kurul üyeleri söz alarak kent konseyinden beklentilerini ve görüşlerini paylaştı. Akdeniz Kent Konseyi’nin 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı son olarak verilen kokteylin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA