Girişimciler, üreticiler özellikle de kadınlara ‘proje yazın’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Girişimciler, üreticiler özellikle de kadınlara ‘proje yazın’ çağrısı


 

Aralarında Mersin’in de olduğu 16 ilde hayata geçirilen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesi kapsamında 68 kadın, girişimcilik sertifikası aldı. Vali Çakacak törende, girişimcileri, üreticileri ve özellikle de kadınları proje hazırlamaya çağırdı.

GİZEM EKİCİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Mersin dahil toplam 16 ilde yürütülen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesinin sertifika törenine düzenlendi. Tarım alanında kadın girişimciliğinin desteklenmesinin amaçlandığı programın sertifika törenine Vali Özdemir Çakacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yüksel Şahin, muhtarlar, ilgili kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda genç girişimci kadın yer aldı.

Akdeniz İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirilen tören öncesinde, konferans salonu fuayesindeki genç girişimci kadınlarımızın hazırladığı tarımsal üretim projelerinin tanıtıldığı ‘Proje Pazarı’nın açılışını gerçekleştiren Vali Çakacak, girişimci kadınların projelerini ilgiyle inceledi ve proje sahiplerinden bilgi aldı.

Proje Pazarı’nın gezilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmaya tören vesilesi ile genç girişimci kadınların girişimcilik ruhuna ortak olmaktan, başarılarını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Vali Özdemir Çakacak, Mersin’de sanayi, ticaret, lojistik ve turizmin yanında, tarım ve tarıma dayalı sanayinin de oldukça gelişmiş olduğuna işaret etti.

Mersin’de 400 bin hektara yakın tarım arazisi üzerinde, dört mevsim ürün yetiştirilmesine imkan sağlayan iklimi ve bereketli toprakları ile tarımsal üretimin her türünün yapılabildiğine de dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak, bu başarısını rakamlara da yansıtan Mersin’in, 7 milyar TL’lik tarımsal üretim değeri ile ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden biri olduğunu ifade etti.

“MERSİN 5.5 MİLYAR TL’LİK DEĞER İLE BİTKİSEL ÜRETİMDE TÜRKİYE 3.’SÜ”

Özellikle bitkisel üretim bakımından elde edilen 5.5 milyar TL’lik değer ile bu başarısını Türkiye’nin 3. ili olarak sergilediğini de belirten Vali Çakacak, “Mersinli üretici ve çiftçimiz bugüne kadar gösterdikleri üstün başarı ile ilimizin ve ülkemizin tarımsal gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu sayede ilimiz tarımsal üretim değeri ve ürün çeşitliliği bakımından ülkemizin önde gelen illerinden biri olma konumunu her geçen gün daha da ileri noktalara taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

“TARIMSAL ÜRETİMİN GELİŞTİRİLMESİ NOKTASINDA KADINLARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTEDİR ”

Konuşmasının devamında devletin ve hükümetin hayata geçirdiği yatırım, uyguladığı teşvik ve verdiği destekler ile çiftçinin, üreticinin her zaman yanında olmaya devam ederek Mersin’in bu konumunun daha da güçlenmesini sağladığını söyleyen Vali Çakacak, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve tarımdan elde edilen katma değerin artırılması noktasında kadınlarımıza büyük görev düştüğünü vurguladı.

“GİRİŞİMCİLERİMİZİ, ÜRETİCİLERİMİZİ VE ÖZELLİKLE DE KADINLARIMIZI PROJE HAZIRLAMAYA ÇAĞIRIYORUM ”

Tarımsal destek uygulamalarının, tarımda bilinçli üretimin yaygınlaştırılmasına, verimliliğin ve kalitenin artırılmasına, teknolojinin etkin kullanımının sağlanmasına ve tarım sektörünün gelişimine ve ilerlemesine önemli katkılar sağladığına da işaret eden Vali Çakacak, “Sağlanan destek ile 68 genç girişimci kadınımız daha Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın koordinesinde İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle hazırladıkları projeleri hayata geçirme noktasında önemli bir adım atmışlardır. Girişimcilerimize, üreticilerimize özellikle de kadınlarımıza açılan bu ve benzeri desteklerden azami ölçüde yararlanmalarını sağlayacak projeler hazırlamaya ve başvuruda bulunmaya devam etmelerini buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Mersin Valiliği’nin, kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlayacak her türlü girişimi her zaman desteklediğini ve desteklemeye de devam edeceğini belirten Vali Çakacak konuşmasını, girişimci ruhlarını ortaya koyan tüm kadınları bir kez daha kutlayarak ve Mersin’i ülke genelinde temsil edecek kadın girişimcilere başarı temennisinde bulunarak sonlandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yüksel Şahin ile girişimci kadın kursiyerlerden Tuğçe Sallanbaş’ın da birer konuşma yaptığı tören; konuşmaların ardından ödül törenine geçilmesiyle devam etti.

68 proje sahibi kadın girişimciye sertifikalarını veren Vali Özdemir Çakacak, sertifika töreninin ardından proje pazarında dereceye giren ilk 3 kadın girişimciye teşvik ödülü verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA