Festivalde en güzel batırık için yarıştılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Festivalde en güzel batırık için yarıştılar


 

Silifke’de 44.’sü kutlanmakta olan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde En Güzel Batırık Yarışması düzenlendi.

Etkinlik içerisinde, festivale yurt içinden ve yurt dışından katılan halk oyunları ekipleri ve davetlilere belediye personelleri tarafından büyük leğenlerde yapılan batırıklar ikram edildi.

Demokrasi Parkı’nda düzenlenen yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Yarışma öncesi festivale misafir olarak katılan Tire, Gürcistan, Bergama, Afagder, Ankafem ve Thailand Halk Dansları Topluluğu izlenmeye değer gösterilerini sundular. Demokrasi parkında düzenlenen etkinlikte yerli ve yabancı halkoyunları gurupları bir birinden farklı oyunları ile izleyicilerden tam not aldılar.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, batırığın Silifke’de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu, bu içeceğin çok besleyici ve lezzetli olduğunu kaydetti. Turgut, batırık yarışmasına katılan bütün yarışmacılara ve davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA