Emekçiler 3 günlük nöbet eylemi tutacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekçiler 3 günlük nöbet eylemi tutacak


 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri 76 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça ile Nuriye Gülmen’e destek vermek ve ‘Yaşam hakkını savunuyoruz, KHK’lar iptal edilsin’ talebi ile 3 günlük nöbet eylemi tutacak.

SONER AYDIN

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in başlattığı süresiz, dönüşümsüz açlık grevine destek artıyor. İşlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevi 76. güne giren ve sağlık durumları kritik bir aşamaya geldiği dönemde gözaltına alınan Özakça ve Gülmen’in serbest bırakılması için girişimler devam ediyor. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de Özakça ve Gülmen’e destek vermek için Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) şube binasında 3 günlük nöbet eylemi tutacak. Bugün başlayacak nöbet eylemi öncesi basının karşısına geçen platform bileşenleri gözaltına alınan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in taleplerinin bir önce karşılanmasını ve KHK’larla ihraç edilen emekçilerin görevlerine iade edilmesini talep etti.

“TALEPLERİNE KULAK VERİN”

Platform adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, sağlık durumları nedeniyle büyük hassasiyet gösterilmesi gereken, her an sağlık durumlarını kötüye götürebilecek bir enfeksiyonu kapabilme ihtimali olan Gülmen ve Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istedi. İşlerine geri dönmek adına başlattıkları açlık grevine 76. güne giren Gülmen ve Özakça’nın taleplerine kulak verilmesini isteyen Muşlu, “Platformumuzun süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz. Bu amaçla 24-25-26 Mayıs tarihlerinde Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası şube binasında ‘Yaşam hakkını savunuyoruz, KHK’lar iptal edilsin’ talebi ile sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar nöbet eylemi gerçekleştirilecektir. Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini, haksız ve hukuksuz ihraç edilen herkesin görevine iade edilmesini istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA