Yörükler Türkmen Şöleni’nde coştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yörükler Türkmen Şöleni’nde coştu


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde bu yıl 28.’si gerçekleştirilen Türkmen Şöleni’nde sahne alan Muazzez Ersoy, Yörükleri coşturdu. Ersoy, sahnede çiçek yağmuruna tutuldu.

Akdeniz Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölende yöresel halk oyunları ve modern dans gösterileri gerçekleştirildi. Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir ara halay başına geçerek, oyuna eşlik etti.

Talat Göktepe Çamlığı'nda gerçekleştirilen şölenin açılışında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türk kültürünün en güzel şekli ile sergilendiği ve gelecek kuşaklara aktarıldığı geleneksel Türkmen şöleninin bu yıl 28.'sini düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tollu, "Erdemli'de birlikten yana, dirlikten yana, dayanışmadan yana kardeşliğimizin gelişmesinden yana yıllardır icra edilen Türkmen Şöleni, gerçekten Erdemlimizin markası haline gelmiştir. Bu markanın gerçek sahipleri siz değerli halkımızdır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden binlerce kere razı olsun" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "Zaman zaman kesintilere uğrayan şölenin 1978'den buyana gerçekleştirildiğini, bunda emeği geçenlere şükran borçlu olduklarını belirtti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kocamaz, "Bizler bir olduğumuz, diri olduğumuz, iri olduğumuz sürece Allah'ın izniyle aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatlara fırsat vermeyeceğiz, aynen bugüne kadar olduğu gibi" diye konuştu.

ERSOY YÜZÜNE GELEN ÇİÇEĞE ÖPÜCÜKLE TEŞEKKÜR ETTİ

Şölenin daha önceki yıllarda birçok kez sahne alan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy da Türkmen Şöleni'nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs'ta sahne aldığını birkaç saatlik bir uykuyla şölene acele ederek katıldığını belirterek, "Çok hızlı bir şekilde makyajımı yaptım, zaten çok boyanmama gerek yok diye düşünüyorum" deyince hayranlarından büyük alkış aldı.

Bir ara hayranlarının sahneye attığı çiçekler Ersoy'un yüzüne geldi. Yerde onlarca çiçeği gören Ersoy, "Teşekkür ediyorum hayatım" diyerek çiçekler için hayranlarına öpücükle karşılık verdi.

Ersoy, "Sizlerle burada güzel buluşmalar yaşadım. Bu günümüzde İnşallah çok büyük bir keyifle geçecek" dedi.

Şölene KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da katıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA