Liselilere uyuşturucu ve cinsel hastalıklar anlatılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liselilere uyuşturucu ve cinsel hastalıklar anlatılacak


 

Mersin’de liselilere madde bağımlılığı ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda akran eğitimi verilmesi için harekete geçildi.

“Mersin İl Merkezindeki Meslek Lisesi Öğrencilerinin Madde Bağımlılığı ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Hakkında Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi ve Eğitim Gereksinimlerinin Karşılanması” adlı projenin eğitimcilerine ve araştırmacılarına katılım belgeleri verildi.

2015-2017 yılları arasında gerçekleştirilen proje kapsamında; çoğunluğu Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri olmak üzere Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nden 50 lisans öğrencisi, Mersin’deki meslek liselerinde akran eğitimlerinde sorumluluk aldı.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, UNICEF Mersin Şubesi ve meslek lisesi okulları işbirliğiyle gerçekleşen projede; araştırma için gerekli izinler alındıktan sonra meslek lisesi öğrencilerinin, madde bağımlılığı ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkındaki bilgi düzeylerinin belirlenmesi için yaklaşık 2 bin öğrenciye anket yapıldı. Sonrasında, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve madde bağımlılığından korunmaya yönelik akran temelli eğitim gerçekleştirildi.

Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Gülay Böğrekci tarafından yürütülen projenin araştırma grubunda; Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları Prof. Dr. Rana Yiğit, Doç. Dr. Mualla Yılmaz, Dr. Tuğba Günel Emül, Öğr. Gör. Asiye Uzel, Arş. Gör. Filiz Değirmenci ile  Uzm. Hemşire Derya Akdeniz Uysal, yüksek lisans öğrencileri Arzu Özel, Nilufer Tekgül, Fahri Aşkan, Ümit Yigit, Döne Aksu, Batuhan Coşkun, Özcan Özdemir ve Öğretmen Ayşe Yüksel  Sarı yer aldı. Projenin istatistik danışmanlığını ise Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bahar Taşdelen yaptı.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Böğrekci, düzenlenen belge takdim töreninde, projenin sonuçlarının çok olumlu olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Böğrekci, çalışmadan elde edilen verilerin analizinin devam ettiğini ve sonuçların uluslararası bir kongrede sözel bildiri olarak sunulmasının planlandığını belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA