“Kabul etmiyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kabul etmiyoruz!”


 

Kamuda yaşanan ihraçlara her Cumartesi bir araya gelen kamu emekçiler, OHAL kapsamında çıkartılan KHK’larla kamu emekçilerinin ihraç edilmesini, gazetecilerin tutuklanmasını, gazete ve televizyonlarının kapatılmasını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

SONER AYDIN

Kamu emekçileri kamuda yaşanan ihraçlara tepki göstermek ve 75 gündür işleri için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. “Selam olsun, işi, emeği, onuru için direnene”, “OHAL, KHK ve ihraçlara hayır! İşimizi geri istiyoruz” pankart ve dövizleri açan emekçiler sık sık “İşimizi geri istiyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Nuriye Gülmen, Semih Özakça yalnız değildir”, “Direne direne kazacağız” sloganları attı. KESK Şubeler Platformu adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, ihraç edilen, açığa alınan üyeleri tekrar görevlerine kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

“OHAL, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ ORTADAN KALDIRIYOR”

AYM’nin, KHK’ları iptal yetkisini kullanmamasına tepki gösteren Solak, KHK’ların hukuksuzluk yarattığını dile getirdi. OHAL ile birlikte temel hak ve özgürlüklerinin engellendiğini kaydeden Solak, “Ülkemizde zaten OHAL öncesinde de normal bir hal yoktu. OHAL getirilerek daha da baskın bir şekilde hak ve özgürlüklerimiz engelleniyor, kamu çalışanlarının 3-5 bini birden ihraç ediliyor. İşsiz, güçsüz bırakılıyor. İnsan haklarından demokrasiye, ifade özgürlüğünden hukuka, adalete kadar zorluklar yaşadığımızı herkes biliyor. Siyasal iktidar son KHK ile yıllardır laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim emekçilerinden, ülkede akan kanın durması için Barış Bildirisine imza atan yüzlerce akademisyenden intikam alırcasına hakaret etmeyi sürdürmüştür” dedi.

“NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’NIN YAŞAMALARI İÇİN EL UZATIN”

İşlerine geri dönmek için 75 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için de çağrıda bulunan Solak, “Sayın Başbakana sesleniyoruz; ekmeği ve işleri için 75 gündür açlık grevi sürdüren onurumuz olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yaşamalıdır. Açlık grevinin 75. Gününde kritik bir safhaya giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yaşamaları için el uzatın. Yüksel Caddesi’ne kolluk gönderip arkadaşlarımıza destek verenleri gözaltına aldıracağınıza, yaşamaları için girişimde bulunan. Çünkü bu bir insanlık görevidir, aksi takdirde tarih sizi unutmayacak ve affetmeyecektir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA