Atatürk ve 19 Mayıs için doğaya yürüdüler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk ve 19 Mayıs için doğaya yürüdüler


 

Mezitli Belediyesi’nin 19 Mayıs ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği 5. doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Çevlik Köyü’nden başlayarak Bozön Köyü’ne kadar doğal güzellikler arasında şarkılar ve marşlar söyleyerek yürüyen Mezitlililer, unutulmaz bir gün yaşadı. Yürüyüşün sonunda çekilen kura ile 30 kişiye bisiklet hediye edildi.

Mezitli Belediyesi’nin geleneksel hale gelen doğa yürüyüşlerinin beşincisi 19 Mayıs ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Çevlik ve Bozön köyleri arasında ki 7 kilometrelik mesafeyi doğal güzellikler arasında şarkılar, marşlar söyleyerek yürüyen Mezitlililer, doğa ile iç içe doyumsuz bir gün geçirdi. Kalfe Mevkiinden başlayan yürüyüşün başlangıcında birer numara alan katılımcılar bisiklet çekişine katılma hakkı kazandı.

BİNLERCE KİŞİ DOĞAYA YÜRÜDÜ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, AKUT Mersin ekibi ve binlerce vatandaş yürüyüşe katıldı. Başkan Tarhan yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Sık sık yol kenarında bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tarhan, bol bol fotoğraf çektirdi. Özellikle son bölümü oldukça zorlu olan yürüyüş parkurunun sonunda, katılımcılara Bozön Köyü sakinleri tarafından hazırlanmış olan sıkma ve ayran ikramı yapıldı. 

BAYRAMIMIZI KUTLAMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ

Bozön Muhtarlığı önünde dinlenen yürüyüşçüler daha sonra yapılan bisiklet çekilişine katıldı. Oldukça heyecanlı geçen çekilişe ilgi beklenenden fazla olunca daha önce 20 olarak açıklanan hediye edilecek bisiklet adeti 30’a çıkarıldı.

Vatandaşların halay ve zeybek oynayarak eğlendiği yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan Başkan Tarhan, her geçen gün artan ilginin kendisini son derece mutlu ettiğine vurgu yaparak, “Biz kentte yaşayan insanlarımızın bu doğal güzelliklere tanık olması aynı zamanda kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızla da bir arada olmasını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Bu sene bir çok yerde iptal edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yürüyüşü düzenledik. İstedik ki insanlar Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak bize bu güzel ülkeyi armağan eden atalarını anarken kimseden izin almak durumunda kalmasınlar. Atatürk devrim ve ilkelerinin ışığında yılmadan çalışmaya ve insanlarımız arasında ki kardeşliği pekiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Başkan Tarhan, tüm vatandaşları daha güçlü bir belediye için, Mezitli Belediyesi’nin etkinliklere katılmaya davet etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA