Üyeler göçte başkan genel kurulda! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üyeler göçte başkan genel kurulda!


 

Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, hayvan üreticilerinin göç yollarında olduğu zamanda gerçekleştirildi. 6 bin 664 üyesi olan birliğin toplantısına 91 üyenin gelmesi ise akıllara soru işareti yarattı.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Mali Genel Kurul Toplantısı Mersin Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Mersin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü​ Ömer Seyran, Akdeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Arif Abalı, Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nadi Tekin, Mersin İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Nuri Demirbaş, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil ve muhtarların katıldığı toplantının hayvan üreticilerinin göç yollarında olduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 6 bin 664 üyesi olan birliğin Genel Kurul Toplantısına sadece 91 üyenin katılması akıllara yönetim kurulu ile üyeler arasında bir problem mi yaşanıyor sorusunu getirdi.

“ZAMANLAMA BİRAZ YANLIŞ OLDU!”

Toplantıda durumu fak eden Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri birliği Mehmet Akdoğan’dan, toplantının zamanlamasının yanlış olduğu itirafı geldi. “Üyelerimizin iyi gününde kötü gününde onların yanında olmaya çalışıyoruz” diyen Akdoğan, “Bu toplantının zamanlaması biraz yanlış oldu. Ancak bakanlık bir yönetmelik çıkarttığında arkasından ana sözleşme yapılmasını istiyor. Bununda birliğe uygulanma sürecini düşündüğümüzde onunda bu ay sonunda süresi doluyordu. Biz bu süreyi sınırına kadar kullanmak istedik. Bu süre içinde de değişiklikler olabiliyor. Bundan bir hafta önce de Mersin Koç Teke üretim İstasyonu projesi kapsamına alındı. Buradaki amacımız Genel Mali Kurul Toplantısı ise Divan üyelerinin belirlenmesi ile başlarken, Atatürk ve şehitler adına durulan 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal Marşı ile devam etti. Toplantıda Yönetim Kuruluna bazı projeler kapsamında kredi çekme, arazi satın alma veya kiralama, ek personel kadrosu oluşturma gibi yeni haklar tanındı” dedi.

“ÜYELERİMİZDEN ÇOK ŞİKÂYET ALIYORUZ”

Birliğin faaliyet raporu hakkında açıklamalar yapan Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdoğan, birlik olarak hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Mersin Büyükşehir Belediye ile birlikte gerçekleştirdikleri Damızlık Keçe Projesinde dağıtılan hayvanların cinsiyet uyumu ile ilgili çok fazla şikâyet aldıklarını belirten Akdoğan, “910 adet Teke’yi Tarsus ve Erdemli ilçesinde dağıttık. Diğer ilçelere de Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ölçüde dağıtacağız. Buradan size Büyükşehir Belediyesi’ne daha fazla talepte bulunmanızı istiyorum. Çünkü bu projenin kapsamı sizlersiniz. Siz o bölgedeki Büyükşehir yetkililerine ve meclis üyelerine taleplerinizi sunun. Çünkü bu projenin devam etmesi kamuoyunun oluşmasına bağlı. Bu dağıtılan tekeler nedeniyle çok fazla şikâyet geliyor. Çünkü verdiğimiz hayvanların hepsi erkek değil. Dişiler daha da ağırlıkta. Ancak tüm hayvanların baba olacak gibi bir durum yok. Birisine 5 tane vermişsek bunun bir tanesi bile baba olsa verimli olduğu sürece zaten o projede amacına ulaşmış oluyor” dedi.

“BÜTÇEMİZ YOK AMA ELİMİZDE BULUNSUN”

Genel Kurulda görüşülen 15. Madde kapsamında Yönetim Kuruluna Damızlık Koç ve Teke İstasyonu’nun kurulabilmesi için 1 Milyon Lira değerinde bir arazi satın alma  veya yıllık 150 bin Lira bütçeye kadar arazi kiralama, bulunacak arazi üzerinde 600 Bin Lira değerinde tesis inşa edebilme hakkı tanındı. Konu ile ilgili konuşan Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan, “Arazi ile ilgili 1 Milyon Liralık bir yetki alıyoruz. Ancak arazi alımı ile ilgili olarak bir bütçemiz yok. Ama yinede elimizde bulunması için yetkiyi almak istedik. Bu istasyon için gerekli olan araziyi hazineden çözmeyi planlıyoruz. Hazine arazilerini kiralamaya yolu ile bu istasyonu kurmak istiyoruz. Bakanlık söz konusu tesisin yapılması için de yüzde 50 hibe veriyor. Bunu en yakın zamanda hayata geçirmek istiyoruz. Bu konu ile ilgili Mersin Valiliği ile çalışmalarımız sürüyor. Bu tesisi çok önemsiyoruz çünkü bu tesis Mersin için kalıcı olacak” diye konuştu.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA