“Cumhuriyet son yıllarda yeniden kuşatılıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cumhuriyet son yıllarda yeniden kuşatılıyor”


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs 1919’un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı gün olduğunu söyleyen Atıcı, “Bu mücadele yalnızca işgalci güçleri yurttan kovmak için değil, aynı zamanda Anadolu’yu ortaçağ karanlığından kurtarmak için başlatılan bir “aydınlanma” mücadelesidir. Büyük Önder Atatürk, bağımsızlığın, özgürlüğün ve yüzyıllardır süren esaretten kurtulmanın günü 19 Mayıs'ı doğum günü olarak kabul etmiştir. O gün yakılan özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılmış, düşman kovulmuş, Kurtuluş Savaşı kazanılarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ardından Büyük Önder, aydınlanma devrimini başlatmış ve bu mücadele hiç bitmeyecek öngörüsü ile 19 Mayıs gününü azmin, gücün ve geleceğin sembolü olan gençlere armağan etmiştir. Atatürk’ün gençliğe armağanı bağımsız, özgür, onurlu Cumhuriyet, ne yazık ki son yıllarda yeniden kuşatılmaya çalışılmaktadır. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan AKP iktidarı, milli bayramlarımızı şehrin bir köşesine sıkıştırarak veya kutlama etkinliklerini yasaklayarak “hafifletmeye, hatta hafızalardan silmeye” çalışmaktadır. 15 yıllık iktidar, bugün gençleri ‘istikrarlı olarak’ işsizlik, geçim sıkıntısı, eğitim ve sağlık hakkına ulaşımdaki engeller gibi sorunlarla başbaşa bırakmıştır. Başta üniversiteler olmak üzere gençlerin yaşam alanlarına müdahale eden iktidar, ifade özgürlüğü önündeki engellemelerini olağanüstü hal sürecinde daha da arttırmıştır. AKP'nin gençliğin çok sesli yapısını dağıtarak, tek tip kindar gençlik yaratma çabası amacına ulaşamayacaktır. Baskılar, gözaltılar ve yaratılmaya çalışılan korku imparatorluğu gençlerimizin ışığını ve mücadele azmini asla söndüremeyecektir. Bilimin ve aklın gösterdiği yolu, gençlerimizin azmi ile birleştirerek; Büyük Önder’in açtığı yolda, çağdaş Türkiye hedefinde yılmadan, yorulmadan ilerlemeye devam edeceğiz. Tüm gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin mimarı Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA