Silifke festivali başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke festivali başlıyor


 

Silifke’de 20-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Cumartesi günü başlıyor. Festivale yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kardeş şehir ve kardeş kent misafirleri de katılıyor.

Bu yıl festivalde Mabel Matiz, Halil Sezai, Duman, Özlem Özdil, Buray ve Linet gibi birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak.

Bu yıl 44.sü düzenlenecek olan Uluslararası Müzik ve Folklor Festivaliyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, halkımızın ve protokolün yoğun katılımıyla açılıyor. Bir hafta sürecek olan festivalimiz bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır. 19 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da sergi açılışlarıyla başlayan festivalimizin 20 Mayıs Cumartesi Günü saat 17:00’da açılışını gerçekleştireceğiz. Aynı günün akşamında saat 22:00’da Mabel Matiz konseri, 21 Mayıs Pazar günü saat 22:00’da Halil Sezai konseri, 22 Mayıs Pazartesi günü saat 22:00’da Duman konseri, 23 Mayıs Salı günü saat 22:00’da Özlem Özdil konseri, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 22:00’da Buray konseri ve 25 Mayıs Perşembe günü saat 22’00’da ise Linet konseri gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Festivali içeriği hakkında bilgi veren Başkan Dr. Turgut, “Yine festival etkinliklerimiz içerisinde gün boyu sergi açılışları, tiyatro gösterileri, basketbol turnuvaları, halk oyunları gösterileri, avcılık ve atıcılık yarışları, Türk pop ve Türk halk müziği yarışmaları, belediye fasıl grubu konserleri, batırık yarışması, heykel sempozyumu ve satranç turnuvaları gibi çeşitli etkinlikler yer alacak olup bu güzel etkinliklerimizi halkımızla buluşturacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Silifke’de bu yıl daha kültürel ve daha sanatsal ağırlıklı bir festival coşkusu yaşanacak. 44 yıldır kutlanan bu festivaller sayesinde Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi Dünya’ya da duyurmuştur. Silifke halkı, geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz’in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve doğal güzellileriyle yerli ve yabancı konuklarının dikkatini çekmektedir. Festival dolayısıyla gelen misafirlerimiz, ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar. Kültür Haftamız, yine Atatürk Anıt Meydanında ki yeni festival alanımızda olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“44 YILDIR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE KUTLANIYOR”

Festivalin geçmişi hakkında bilgi veren Başkan Dr. Turgut, “Bir Yörük yurdu olan Silifke'mizde 1974 yılından beri kültür değerlerimizi yaşatmak, canlı tutmak ve bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıyoruz. 1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 44 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi bu yılda gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu yıl sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize daha fazla ağırlık vererek, yarışmalarımızı, konserlerimizi ve diğer etkinliklerimizi daha katılımlı hale getirdik. Her akşam birbirinden ünlü sanatçılarımızı siz değerli halkımızla buluşturmayı hedefledik. Ayrıca ekonomik kazançtan ziyade kültürel değerlerimizi ve yöresel ürünlerimizi daha fazla tanıtmaya ağırlık verdik. Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda başarılı hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedefte ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip olan Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir. Kültür Haftamızın hayırlı uğurlu olmasını diler, bütün halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA