Eğitimcilerden Gülmen ve Özakça’ya destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitimcilerden Gülmen ve Özakça’ya destek


 

Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri, KHK’larla mesleklerinden ihraç edilen 105 bin kamu emekçisi ve dönüşümsüz açlık grevinde olan öğretmenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tekrar işlerine iade edilmeleri için başbakanlığa faks çekme eylemi gerçekleştirdi.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şubesi, kamudan ihraç edilen 105 bin öğretmen’in ve Ankara’da ‘işlerine geri iade edilme’ talebiyle 71 gün önce dönüşümsüz olarak açlık grevine başlayan öğretmenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine yeniden iade edilmeleri için başbakanlığa faks çekti. PTT’nin Mersin Çarşı Şubesi önünde toplanan Eğitim Sen Mersin Şubesi üyeleri taleplerinin yer aldığı metni imzalayarak faks yolu ile Başbakanlığa gönderdi.

AÇLIK GREVİ KRİTİK AŞAMADA

Postane önünde faks çekme eylemi ile ilgili açıklama yapan Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, şuana kadar mesleklerinden ihraç edilen 105 bin kamu çalışanının bir gecede alınan kararlarla hukuksuz biçimde işlerinden atıldığına dikkat çekti. Öğretmenlerin başka işlerde çalışmalarının da fiilen engellendiğini dile getiren Muşlu, “Bu insanların işlerine geri dönmesini ve KHK’ların iptal edilmesini talep ediyoruz. Ayrıca bu taleplerimizden bir tanesi de Ankara’da oldukça tehlikeli bir aşamaya gelen bir açlık grevinin sonlandırılmasıdır. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye gülmen ve Semih Özakça Ankara’da “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme girmişleridir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmeksizin harekete geçilmesi gerekmektedir. Başbakanlığa göndereceğimiz bu ve diğer taleplerin bir an önce dikkate alınmasını talep ediyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA